Încă un candidat independent pentru Consiliul Local Lugoj: Dan Haica

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan Haica și-a anunțat candidatura ca independent pentru un loc în Consiliul Local Lugoj.  Timișorean la origine, Dan Haica este lugojean de peste 30 de ani. Dacă în ultimii zece ani a fost cunoscut ca om de afaceri și inițiator al Colțului de Cultură de la English Pub, Dan Haica este și cel care a fost primul viceprimar al Lugojului după Revoluție. A ajuns la Lugoj ca inginer constructor, detașat temporar din Timișoara.

A absolvit Facultatea de Construcții a Politehnicii Timișoara, dar și cursuri de Arhitectură (design interior) și Managementul turismului. A fost șef Serviciu arhitectură și sistematizare în Primaria Lugoj. Ca viceprimar a inițiat două mari proiecte: Cartierul Balta Lată și Pasarela Buziașului.

A inițiat demersuri pentru un nou pod peste Timiș în zona Paul Chinezu, care s-a oprit la faza de proiect. La sfârșitul mandatului a ales să se retragă din politică și viața publică. A rămas la statutul de om de afaceri. English Pub-ul a devenit în ultimii ani un pol al evenimentelor culturale din oraș.

Pentru susținerea activităților cultura-le și promovarea artiștilor, Dan Haica a primit în 2019, Premiul pentru Cultură în cadrul Galei Premiilor Lugojene – Premiile „J.C. Drăgan”.

Haica explică decizia sa prin faptul că „aleșii de până acum nu au avut nici profesii, nici realizări care să fie utile în administrarea unui oraș. Au fost liste întocmite doar pe criterii politice, nu profesionale. Ar trebui ca aleșii să aibă profesii și expertiză în principalele probleme ale administrației: urba-nism, infrastructură, sanătate, învățământ. Au fost doar rare excepții”. Haica are și câteva priorități dacă va ajunge consilier.

„Reurbanizarea Lu-gojului, care aduce tot mai mult cu o comună. Este vorba atât de reurbanizarea din punct de vedere edilitar, cât și cultural. Lugojul va trebui să arate ca un” burg” european, are toate premizele, iar sărbătorile să nu mai fie bâlciuri de prost gust, care fac orașul de rușine”,

mai spune Dan Haica.

(A. P.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.