În primărie e haos: un primar aprobă, altul dezaprobă. Legea nu e clară!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primarul cel nou, Bogdan-Ștefan Blidariu, a inițiat revocarea unor proiecte inițiate de primarul demis și amânarea desființării unor servicii și instituții de cultură. Asta, în timp ce viceprimarul second-hand, Adrian Serendan, e preocupat în continuare de ruinele de pe insulă și a inițiat cumpărarea lor de către Primărie.

Astfel, în şedinţa ordinară din 31.08.2022, primarul cel nou a supus spre aprobare consilierilor locali proiectele de hotărâre nr. 357, 358 și 359, inițiate de domnia sa, privind prorogarea termenelor prevăzute în HCL nr. 263/27.06.2022 privind desființarea Serviciului public de administrare a Cinematografului „Bela Lugosi” și a bazelor de agrement, revocarea HCL nr. 265 privind desființarea Serviciului public desfacere piețe, târguri și oboare, respectiv prorogarea termenelor prevăzute în HCL nr. 267/27.06.2022 privind desființarea Casei de Cultură a municipiului Lugoj, hotărâri luate de consilierii locali în baza proiectelor inițiate de primarul demis.

Motivul invocat de primarul cel nou, „că nu s-au încheiat procedurile de preluare a personalului”, nu prea stă în picioare. Pentru că, pur și simplu, primarul cel nou nu dorește preluarea personalului. Și vă dăm un singur exemplu, din situația în care se află angajații Casei de Cultură a municipiului Lugoj. După hotărârea de desființare a acesteia, Ileana Carmen Caprariu-Nemecsek a solicitat printr-o cerere scrisă, datată 5.07.2022, transferul în interes de serviciu la Direcția Comunicare, Cultură și Evenimente din cadrul Primăriei Municipiului Lugoj. Și, încă primar la acea dată, Claudiu Buciu îi aprobă transferul.

Dar, după o lună și 12 zile, primarul cel nou îi comunică doamnei Ileana Carmen Caprariu-Nemecsek, prin adresa nr.77982 din 17.08.2022, că solicitarea de transfer nu poate fi aprobată de conducătorul autorității publice locale. Dar iată ce spune doamna Ileana Carmen Caprariu-Nemecsek despre aceste decizii total contrare:

«Dl Buciu, înainte cu o zi să fie demis, a chemat la dumnealui niște angajați ai Casei de Cultură, mai precis, departamentul de folclor și eu.

„Știți, pentru dumneavoastră am păstrat aceste posturi, sunteți capabili… Dacă vreți să vă cereți transferul, bine, dacă nu, nu, pe ceilalți nu putem să îi mai angajăm deocamdată, vedem cum facem”.

Am depus cerere de transfer, în care am specificat că solicit transferul în urma hotărârii de consiliu, nu pentru că vreau eu… După două săptămâni, am fost chemată să iau copia cererii pe care o semnase primarul Claudiu Buciu. Scrisese: „De acord!”.

După încă o săptămână (după ce primarul Buciu a fost demis, n.n.), am primit preavizul (căruia nu i-am înțeles sensul) și alaltăieri (22.08.2022, n.n.) am primit hârtia cu „nu se poate” (acum, iată, am înțeles sensul preavizului).

Ideea e că nu am crezut nicio secundă în bunele intenții ale dlui Buciu. Bine, hârtia cu „nu se poate” e de la dl Blidariu. Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie!»

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.