În doar 5 zile de la lansarea unei noi ediții a concursului ”ARISTOTEL Online” s-au înscris deja peste 300 de școli

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste 300 de școli din toată țară și din Republica Moldova, s-au înscris deja la Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel”, în primele 5 zile de la lansarea acestei noi ediții.

Concursul este organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și se desfășoară online, în perioada 15 aprilie – 15 iunie. Acesta va fi susținut pe platforma educațională Școala FDVDR.

Înscrierile au loc în perioada 15 aprilie – 5 mai și se realizează de către un reprezentant al instituției de învățământ.

„Ne bucură foarte mult interesul extraordinar manifestat de cadrele didactice, pentru înscrierea elevilor la acest concurs. Suntem fericiți că am găsit cea mai bună soluție pentru a continua, cu succes, acest proiect, oferind astfel șansa tuturor școlilor de stat sau private din România și nu numai, să testeze cunoștințele de cultură generală ale elevilor lor, permițându-le acestora libertatea de a se exprima într-un mod cât mai liber și mai creativ”, a declarat Trisi Cristea, Director General Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Lansat în 2010, numărul copiilor care participă la concurs a crescut de la an la an, implicând un număr din ce în ce mai mare de școli din București și din țară. Astfel, Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel” a devenit, de-a lungul timpului, un reper în planul educațional al copiilor, părinților și profesorilor din toată țara. Până acum, peste 15.000 de elevi au participat la concursul Aristotel. Începând din 2020, concursul se desfășoară online.

Concursul Național Interdisciplinar „ARISTOTEL” este GRATUIT și se adresează elevilor începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Este singurul concurs școlar interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică și creativitate din România.

Prin participarea la acest concurs, elevii își pot testa cunoștințele de cultură generală, capacitatea de a rezolva probleme de logică și matematică, cu grad ridicat de dificultate, nivelul de cunoștințe dobândite și, în același timp, își vor putea pune la încercare memoria și creativitatea.

Scopul concursului este acela de a descoperi și premia creativitatea, inteligența logică și matematică și de a ajuta la dezvoltarea socio-emoțională a copiilor.

La această ediție, MGT Educațional, partener al acestui concurs, va oferi un premiu special școlii care va avea cei mai mulți elevi pe podium. Acesta constă într-un display interactiv, un echipamentul ultra-modern, care va înlocui, în curând, vechea tablă inteligentă din sălile de clasă.

Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi, pe lângă diplome, cursuri de dezvoltare socio-emoțională, cărți și materiale educaționale în format digital sau tipărit, dar și alte premii speciale, oferite de partenerii acestui concurs: Editura Litera, Centrul de Carte Străină Fischer International, MGT Educațional și Walnut Wisdom.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.