Bârfele de la Ceasul Electric [1217]

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Gunoiul din Sălaj a venit să-și arunce mizeriile la Lugoj. În conferința de presă de miercuri, primarul Claudiu Buciu a făcut din nou apel la spiritul civic al lugojenilor, pentru a stopa atât aruncarea la întâmplare a gunoaielor prin oraș sau depozitarea lor în locații clandestine, cât și pentru a se stopa, odată pentru totdeauna, distrugerile care se fac în oraș și care implică anumite cheltuieli neprevăzute la buget.

Intenție bună, nimic de zis, dar ce te faci când vin alții din alte orașe și își aruncă mizeriile în orașul nostru? De această dată, polițiștii locali au fost pe fază și au aplicat o amendă de 6.000 de lei unui bărbat din județul Sălaj pentru o pungă cu deșeuri aruncată la voia întâmplării pe domeniul public.

Foto: LugojInfo.ro

Individul era în trecere prin Lugoj și s-a gândit că nu ar fi rău să scape de gunoaiele din mașină. Ghinionul său a fost acela că în momentul în care a aruncat punga cu sticle și alte resturi a fost văzut de polițiștii locali care se aflau pe strada Buziașului.

Numai că acesta e un caz izolat și, cum spunea primarul, „nu poți lăsa totul în seama polițiștilor locali”. Chiar dacă în acest an numărul amenzilor aplicate pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public a crescut și se iau măsuri pentru stoparea fenomenului, atât persoanele aflate în tranzit, cât și lugojenii par să nu renunțe prea ușor la obiceiul de a arunca gunoaie la voia întâmplării.

Bunicuțele și piața ambulantă. „Bunicuțele” de la „Eurogen”, cum li se punea odată, adică cele din colțul acela de Lugoj care intră în Micro III, sunt nevoite să-și vândă legumele din grădină, murăturile din cadă, laptele de la vacă sau florile din grădină tot în stradă. De ce? Pentru că. Pentru că ele nu au loc în piață, și nu din cauza oltenilor, ci din cauza samsarilor care au cumpărat aproape toate mesele și „au angajat” alte bunicuțe care să le revândă marfa cumpărată la preț de speculă.

Foto: Cosmina Livadariu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.