Circulația pe Podul de Fier se deschide astăzi la ora 12.00

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Din cauza precipitațiilor abundente din cursul săptămânii trecute, în zilele de 18 și 19 iunie 2020, râul Timiș a ajuns la o cotă istorică iar municipiul Lugoj s-a aflat în pericol de inundație.

 „În data de 18 iunie am primit avertizarea hidologică, cod roșu nr. 16, cu detaliere pentru regiunea Banat-Crișana precum și avertizare meteo de cod roșu cu nr. 62/18.06.2020, avertizări în care zona Lugojului era cea mai afectată.

Imediat am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență după o consultare cu Prefectul Județului Timiș, Conducerea ISU Banat, Directorul Administrației Bazinale de Apă Banat, Poliția Națională Lugoj, Poliția Locală și Unitatea Militară din oraș. Convocarea s-a făcut pentru ora 22.45 la sediul Primăriei Municipiului Lugoj.

În cadrul acestei ședințe am stabilit planul și procedura de acțiune începând cu ora 0.30 a zilei de 19 iunie. Am convocat pentru acțiune peste 120 de persoane dintre care 70 de pompieri din cadrul ISU Banat. A fost pregătită cantitatea de 80 de tone de nisip, 8.000de saci și am beneficiat de o masină specială de încărcat saci. Pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor au fost instalate corturile pentru comandament.

 Perioada critică a fost în dimineața zilei de 19 iunie, când, între orele 8.00 și 10.30 nivelul râului Timiș a crescut de la cota 4,75 la 4,97. Abia după ora 10.30 nivelul apei a început să scadă ușor. În jurul orei 10.00 s-a rupt digul în două locuri în zona Pohalma. A fost necesar să evacuăm rapid în circa 30 de minute 12 copii și 12 adulți, pe care i-am cazat imediat la Liceul Tehnologic Valeriu Braniște și le-am asigurat masă și cazare până pot reveni la casele lor. Pe această cale vreau să mulțumesc mitropolitului Banatului IPS Ioan și părintelui Nicolae Ciucure pentru grija față de aceste persoane sinistrate. Totodată au fost evacuate din zona calamitată peste 100 de animale care au fost transportate într-o zonă sigură.

Ca primar al municipiului Lugoj doresc să adresez mulțumiri celor care au venit în sprijinul nostru și al meu în această perioadă respectiv:

– doamnei Liliana Oneț, Prefect al Județului Timiș;

– domnului col. Lucian Mihoc, Inspector Șef al ISU Banat al județului Timiș;

– domnului Titu Bojin, Director Administrației Bazinale de Apă Banat;

– domnului Dan Florea, Director tehnic al societății Meridian 22 Lugoj;

– colegului meu Aurelian Mustață din cadrul Compartimentului Protecție Civilă din Primăria Municipiului Lugoj

Nu în ultimul rând doresc să adresez mulțumirile mele grupului de pompieri Lugoj conduși de majorul Silviu Picu și de asemenea unitățiilor de pompieri venite din alte județe care au fost prezente la Lugoj până sâmbătă, 20 iunie.

De asemenea adresez mulțumiri domnului ministru de interne Marcel Vela pentru vizita pe care ne-a făcut-o în acele momente grele pentru municipiul Lugoj.

Aducem la cunoștința cetățenilor că circulația rutieră pe Podul de Fier întreruptă în toată această perioadă va fi deschisă astăzi la orele 12.00.

Ne cerem scuze cetățenilor pentru neplăcerile cauzate de această situație.”

a declarat prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.