Iluminat modern și economic la Școala Nr. 4

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O școală din Lugoj a fost selectată în cadrul programului „Energie în școlile copilăriei”, implementat de compania E.ON România, pentru a beneficia de o iluminare modernă, cu leduri, și consum redus de energie în toate sălile de clasă. Vorbim despre Școala Gimnazială Nr. 4, căreia compania furnizoare de energie i-a schimbat complet sistemul de iluminat. În total au fost montate în cele 18 clase, dar și pe coridoare, sală de sport și grupuri sanitare, aproximativ 150 de corpuri de iluminat. Lucrarea a fost una de calitate și realizată în timp record, spun reprezentanții instituției de învățământ. Montarea s-a derulat pe parcursul a doar patru zile.

„Suntem fericiții beneficiari ai proiectului „Energie în școlile copilăriei”. În școala noastră a fost schimbat integral sitemul de iluminat cu sisteme de o tehnologie modernă, având un consum redus de energie. Elevii și cadrele didactice vor beneficia de o iluminare corectă a încăperilor, a sălilor de clasă, pentru buna desfășurare a oricăror activități. Atât înlocuirea corpurilor de iluminat, cât și mentenanța celor noi este asigurată gratuit de firma care a implementat acest proiect”,

a declarat Gabriela Sârbu, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 4.
Școala Gimnazială Nr. 4 este prima din Lugoj implicată în acest program ambițios, prin care se dorește asigurarea pentru elevi și cadre didcatice a unor condiții mult mai bune la școală și în același timp economisire de energie. Proiectul a început în anul 2012 și de atunci în fiecare an sunt selecatate câte 10 instituții de învățământ din țară pentru a le fi schimbat integral sistemul de iluminat.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.