Iată cum să faci mai mulți bani, lucrând mai puțin

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: office chairs south africa

Îți dorești mai mulți bani, dar deja muncești prea mult? Nu mai ai energie sau pur și simplu ți-ar dori ca ziua ta să aiba peste 24 de ore, pentru a genera mai mulți bani? 

Atunci, te afli în locul potrivit, pentru că din acest articol vei afla cum poți face mai mulți bani, fără sa lucrezi mai mult.

Se spune că și cei care câștigă mii de dolari pe zi, au același număr de ore în care lucrează, ca și cei care câștigă doar câteva sute de lei.

Deci, ce ne face diferiți?

Înainte de toate, revizuiește-ți situația actuală

Înainte de toate, trebuie să îți revizuiești activitatea. Este o activitate care îți place și care te ajută să ai parte de acei bani pe care ți dorești? Ești mulțumit cu ceea ce câștigi acum sau cel puțin ai perspective de viitor?

În cazul în care nu ai un răspuns satisfăcător pentru aceste întrebări, ar trebui să te oritezi înspre o direcție nouă.

De cele mai multe ori, un loc de muncă ne poate subestima potențialul pe care îl avem cu adevărat,  dar și posibilitatea de a ne crește veniturile mult mai mult.

Dacă ești într-un loc de muncă care nu îți oferă prea multe perspective, deși simți că ești capabil de asta, nu mai pierde cele 8 ore de muncă câștigând bani puțini, ci mai degrabă orientează-te către un loc de muncă nou care îți oferă mai mult sau chiar propria ta afacere.

Atunci când ești foarte bun pe ceea ce faci și îți place activitatea pe care o desfășori, posibilitățile de a câștiga mai mult din propria ta afacere, cresc considerabil.

Evaluează-ți portofelul

Uneori, atunci când ne evaluăm portofelul, avem impresia că lucrăm o lună întreagă pe degeaba. Iar acest lucru poate fi adevărat și în cazul în care câștigi o sumă mică, dar și atunci când câștigi o sumă mare.

Se spune că pe măsură ce câștigi mai mulți bani, vei cheltui mai mult, deci, tot în același punct vei ajunge. Atunci, ce este de făcut, nu-i așa?

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți faci un obicei din a-ți împărți banii, pentru lucrurile necesare, dar și pentru ceea ce contează pentru tine, ca perspectivă de viitor și o viață mai bună

Atât timp cât ai un portofel echilibrat și bine organizat, nu vei ajunge niciodată în situația de a nu avea bani sau chiar în situația în care vei produce mai mult în viitor.

Începe să investești, nu să cheltui

După ce ți-ai împărțit bugetul disponibil, indiferent de valoarea lui, acum vei știi că o mică sumă din acesta, va merge înspre a multiplica banii.

Deși este foarte tentant să cheltuim, ideea de a investi este una ce te poate face să muncești mai puțin și să ai mai mulți bani în viitor sau chiar să devii independent financiar. Acest lucru se numește venit pasiv  și este un must, pentru cei care își doresc mai mulți bani, fără a munci mai mult.

Așadar, nu uita, ca orice bonus sau sumă în plus de bani, pe care o poți cheltui, alege să o transferi înspre bugetul de investiții, care te va ajuta în acest sens, în timp.

Nu lucra gratuit

Este bine să ajutăm, iar a face acest lucru, stă în ființa noastră, ca oameni. Totuși, dacă obișnuiești să faci anumite lucruri pentru alții, lucruri la care probabil te pricepi sau ești foarte bun, fie că țin de meseria ta sau nu, solicită o sumă modică de bani, și nu mai face acest lucru pe gratis.

Nu trebuie să faci o avere, neapărat din asta, însă, până la urmă este vorba tot despre munca ta, care nu îți este valorificată sau cuantificată în bani.

Cu atât mai mult, cu cât vei avea o afacere proprie, nu-ți oferi timpul gratuit. Asta te va costa mulți bani.

Externalizează 

Deși ai crede că externalizarea anumitor sarcini ar înseamna o cheltuială în plus pentru tine, de fapt, lucrurile stau tocmai invers. Atunci când înțelegi la ceea ce ești bun și poți face foarte mulți bani din asta, este bine să te focusezi doar pe asta. În special atunci când vorbim despre propria ta afacere, dar nu doar atunci.

A-ți pierde timp prețios, în care poți fi foarte productiv în ceea ce tu faci, cu sarcini la care nu te pricepi foarte bine, te poate costa foarte mulți bani pierduți.

Așadar, dacă ai un business sau o activitate extra de job, externalizează orice sarcină nu este de domeniul tău, chiar dacă va trebui să o plătești. În acest timp, vei putea prelua proiecte la care te pricep și care îți pot aduce mai mulți bani.

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.