O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Lugoj. Se măresc impozitele și taxele locale cu 500 %

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ședință după ședință. Consilierii locali lugojeni se întrunesc, „de îndată”, într-o nouă ședință extraordinară

Consiliul Local Lugoj a fost convocat într-o nouă ședință extraordinară, care va avea loc miercuri, 14 septembrie, de la ora 14, în „sala de protocol” a Primăriei Lugoj.

Primarul cel nou și primarul demis vor să supună spre aprobare consilierilor locali majorarea impozitelor și taxelor locale cu un procent de 50 % și 500 %, adică limita maximă prevăzută în Codul Fiscal 2022 actualizat.

[Articolul 489 din Codul Fiscal 2022 actualizat, privind majorarea impozitelor şi taxelor locale, stipulează la alineatul (2): cotele adiţionale stabilite conform alin. (1) nu pot fi mai mari de 50%, iar la la alineatul (5) se spune: consiliul local poate majora impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan].

Astfel, edilii noștri, din respect pentru lugojeni, nu își propun să majoreze impozitele și taxele locale peste limita maximă prevăzută de lege, ci doar până la limita de sus.

În comunicatul remis presei privind convocarea Consiliului Local Lugoj în ședință extraordinară, pe ordinea de zi apar doar 5 proiecte de hotărâre, inițiate de către primarul interimar al municipiului Lugoj, dar se pare că altele 9 au fost ascunse, pentru că este vorba de revocări.

Adică primarul cel nou revocă proiectele inițiate de primarul demis și aprobate de consilierii locali, iar consilierii locali, ca o turmă fără stăpân, după ce au votat desființările unor servicii și instituții, acum vor vota împotriva propriului lor vot.

Alte proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi:

  • Aderarea Municipiului Lugoj, prin Consiliul Local al Municipiului Lugoj, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș;
  • Asocierea între Municipiului Lugoj, prin Consiliul Local al Municipiului Lugoj, cu unități administrativ-teritoriale aflate în teritoriul metropolitan, în vederea constituirii pe bază de parteneriat a unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară – Zona Metropolitană Lugoj;
  • Darea în administrarea unității de învățământ preuniversitar, cu personalitate juridică – Creșa Lugoj a imobilului înscris în CF nr. 407947 Lugoj (CF vechi: 704LG), nr. cadastral 407947 (nr. topografic vechi: 1263/20, 1264/21, 1263/19/b, 1264/20/b, 1265/a/a/1/1) situat în Lugoj, strada Caransebeșului, nr. 1;
  • Exprimarea acordului pentru dezlipirea unui imobil-teren, aparținând domeniului privat al municipiului Lugoj, situat în intravilanul Municipiului Lugoj, județul Timiș, înscris în CF 400923 Lugoj, nr. cadastral 400923 (Nr. cadastral vechi: 50258).

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.