Iată 10 activități distractive pe care să le faci iarna aceasta în ciuda pandemiei de Covid-19!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Iarna zilele sunt mai scurte și se întunecă mai repede, iar acest lucru îți poate afecta starea de spirit. În plus, faptul că trebuie să-ți petreci mai mult timp în casă din cauza pandemiei de Covid-19 îți poate accentua starea de anxietate. Cu toate acestea, chiar dacă activitățile sociale sunt limitate, există în continuare o serie de lucruri extrem de distractive pe care le poți face în anotimpul rece, atât în interior, cât și în exterior.

Iată CUM îți poți petrece timpul în cel mai frumos mod posibil iarna aceasta:

  • 1. Fă un puzzle imens împreună cu familia ta!

Comandă online un puzzle interesant pe care să-l faci cu familia. Optează pentru unul imens, ca să dureze mai multe zile distracția voastră. Apoi, când este gata, lipește-l pe un carton și pune-l pe un perete. Îl vei avea ca amintire mulți ani de-acum înainte!

  • 2. Învață o rețetă nouă de prăjituri!

Când afară este frig și trebuie să stai mai mult timp în casă, gătitul poate fi o activitate relaxantă și extrem de distractivă. Acum este momentul să înveți o rețetă nouă de prăjitură sau orice alt tip de mâncare preferată. Pe internet găsești tot felul de tutoriale care îți vor spune ce trebuie să faci pas cu pas, astfel îți va fi ușor să obții un preparat delicios.

  • 3. Petrece o zi întreagă în pat citind cartea ta preferată!

Ce poate fi mai frumos decât să stai o zi întreagă să lenevești în pat, alături de cartea ta preferată, într-o zi friguroasă de iarnă? Alege o poveste fascinantă care să te captiveze, în așa fel încât să nu-ți mai dorești să lași cartea din mână.

În funcție de starea în care ești, poți opta fie pentru o carte cu mult suspans și mister, fie pentru una de dragoste sau o biografie.

  • 4. Inițiază un concurs de dans cu familia!

Dansul îți poate schimba starea de spirit, așadar reprezintă modalitatea ideală de a-ți face ziua mai frumoasă. Dă muzica la maxim și dansează până nu te mai țin picioarele, vei observa ce efect minunat are această activitate asupra creierului tău. Iar dacă vrei să fie totul și mai interesant, inițiază un concurs de dans împreună cu familia, distracția este garantată!

  • 5. Implică-te într-o activitate creativă!

Acum este momentul să înveți să croșetezi sau să pictezi. Activitățile creative te relaxează, îți dau o stare generală de bine și te ajută să treci mai ușor peste momentele de plictiseală sau melancolie care te pot încerca în zilele neprietenoase de iarnă.

  • 6. Fă-ți ordine în dulap!

Cu siguranță ai multe haine pe care nu le-ai mai purtat de mult timp și stau degeaba în dulap, de aceea este necesar să mai faci o mică triere. Poți dona piesele vestimentare care nu-ți mai sunt de folos unor centre de asistență socială, acolo vor fi întotdeauna bine primite.  

  • 7. Adu îmbunătățiri locuinței tale!

Iarna aceasta vei petrece mai mult timp în casă, prin urmare este important să te simți confortabil în propria locuință. Nu ezita să faci acele modificări care îți fac viața mai ușoară în interior, însă nu uita că primul aspect pe care trebuie să-l rezolvi în sezonul rece este căldura. Asigură-te că vei avea o temperatură optimă pe toată perioada instalând din timp centrale termice în spațiul tău de locuit. Optează pentru centrale InstalatiiShop.ro deoarece acestea îți vor oferi un confort maxim cu un consum redus de combustibil.

  • 8. Ieși afară la zăpadă!

Nu rata o bătaie bună cu bulgări de zăpadă atunci când va ninge. Ia-ți familia și ieșiți pentru cel puțin 15 minute afară și bucurați-vă împreună de ce are iarna mai bun de oferit. Bineînțeles, păstrând distanța socială de alți doritori de bulgăreală!

  • 9. Înscrie-te la o ședință online de yoga!

Este esențial să-ți păstrezi mintea sănătoasă, iar meditația îți poate oferi câteva clipe de relaxare și de bunăstare mentală. Înscrie-te la un curs online de yoga și vezi cum decurge o ședință. Dacă îți place, poți continua, vei observa ce bine te vei simți după aceea.

  • 10. Ia cina la lumina lumânărilor!

Răsfață-te împreună cu persoana iubită și luați cel puțin o dată cina la lumina lumânărilor. Este o modalitate excelentă de a întări legătura dintre voi, iar acest lucru vă va ajuta să treceți mai ușor peste provocările care vă așteaptă în această iarnă.

În concluzie, chiar dacă vremea este mai puțin favorabilă în sezonul rece și zilele sunt mai scurte și uneori mai întunecate, există diverse moduri de a-ți păstra energia pozitivă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.