Hella va fi cumpărată de francezii de la Faurecia cu 6,8 miliarde de euro

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Producătorul francez de componente auto Faurecia, cu operaţiuni şi în România, va cumpăra în două etape 100% din rivalul german Hella de la fondatorii acestuia, familia Hueck, scrie Les Echos. Operaţiunea de extindere este masivă, aducând francezilor o cifră de afaceri suplimentară de şase miliarde de euro.

Hella are, în județul nostru, o fabrică la Ghiroda, una la Lugoj, la Giarmata este situat Hella Corporate Center, în timp ce la Timișoara operează un Centru de Tehnologie și un Centru de Aplicații Speciale. În țara noastră, Hella mai are două unități la Arad și Craiova.

Grupul nou format va deveni un jucător important în producția de componente electronice și software, cu vânzări de 3,7 miliarde de euro și o echipă formată din 3.000 de ingineri software și un lider tehnologic la nivel global.

Grupul acoperă un portofoliu vast de clienți, dar și un număr important de tendințe viitoare în sectorul automotive: electro-mobilitate, conducere automată, managementul ciclului de viață (inclusiv aftermarket și aplicații speciale).

Faurecia, controlată de producătorul de autoturisme PSA Peugeot Citroen, a ajuns în poziţia de cumpărător întrecându-i pe alţi peţitori cu o ofertă care evaluează compania germană la 6,8 miliarde de euro.

Tranzacţia de preluare este una dintre cele mai mari din industria componentelor auto din ultimii trei ani, notează Bloomberg. Compania nou creată va avea peste 141.000 de angajaţi și vânzări mai mari de 20,4 miliarde de euro.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.