HELLA ajută Spitalul Municipal Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

HELLA România alocă 63.000 euro și experți în achiziții și proiectare de echipamente medicale pentru a ajuta unități medicale din patru orașe în criza generată de noul Coronavirus. Printre unitățile medicale sprijinite de HELLA România este și Spitalul Municipal “Dr.Teodor Andrei” din Lugoj.

HELLA România, una dintre cele mai mari companii din industria automotive, cu activitate în sud-vestul țării, se alătură campaniilor de mobilizare de resurse pentru sprijinirea sistemului medical, în efortul de gestionare a crizei generate de COVID-19. Furnizorul de sisteme de iluminat și electronică se alătură, astfel, Fundației Comunitare Timișoara în cadrul proiectului „Solidari în fața COVID -19”, precum și organizației One Source din Timișoara care dezvoltă proiectul VentilaTM (ventilator pentru respirație artificială).

A fost alocat un buget de 63.000 de euro pentru proiectul de responsabilitate socială, iar o echipă de angajați cu experiență în achiziții, respectiv ingineri cu competențe în proiectare și dezvoltare, contribuie la obținerea în timp rapid a echipamentelor și materialelor sanitare, necesare unităților de urgențe și terapie intensivă. Aceste resurse vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Spitalul Municipal “Dr.Teodor Andrei” Lugoj.

„Trăim o situație unică, peste care e tot mai clar că putem trece doar împreună. Echipa HELLA România este aproape de comunitățile în care are deschise birouri de foarte mulți ani. Susținem educația, sportul, sănătatea, cultura”,

spune Mirabela Chera, director HELLA Corporate Center Timișoara.

„Mai mult ca altădată, răspundem acum nevoilor din sistemul de sănătate. Contribuția financiară a companiei este dublată și de ajutorul oferit de colegii noștri experți. E important să ne păstrăm sănătatea și să mergem mai departe ca o echipă, una a comunității, în care fiecare ne înțelegem rolul și valoarea contribuției”.

În România, grupul HELLA este prezent cu trei centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, în Timișoara, Arad, Lugoj și Craiova.

Încă de la apariția primelor cazuri de testare pozitivă în România, la nivelul companiei s-au luat o serie de măsuri pentru protejarea angajaților: munca de acasă, reguli stricte de igienă, transport și acces în spațiile de lucru pentru angajații a căror prezență este necesară pentru continuarea activității.

HELLA este o companie de familie cu expansiune globală, listată la bursă, cu peste 125 de locații în 35 de țări. Cu vânzări în valoare de 7 miliarde de euro în anul fiscal 2018/2019 și 39.000 de angjați, grupul german este unul dintre cei mai importanți furnizori din industria automotive. HELLA dezvoltă și produce componente și sisteme de iluminat și electronice fiind un partener pentru producătorii din industria automotive de mai bine de un secol. De asemenea, HELLA dispune în Europa de unul dintre cele mai mari centre de servicii pentru piese de schimb și accesorii destinate autovehiculelor, servicii de diagnoză și servicii de asistență. Mai mult, HELLA produce și module complete pentru vehicule, sisteme de climatizare și rețele de bord.

Nicolae SILADE

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.