Guvernul României a transferat Primăriei Lugoj imobilul 1252 de la MApN

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Alina DAMIAN

În Monitorul Oficial nr. 490 din 10 iunie 2020, a apărut Hotărârea de Guvern cu nr. 429 din data de 27 mai 2020 privind transmiterea unei părți din imobilul 1252, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN), în domeniul public al Municipiului Lugoj.

Hotărârea prevede ca în următorii cinci ani, în partea de imobil preluată de Municipiul Lugoj să se realizeze locuințe prin programe derulate de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Actul normativ a fost semnat de Primul Minis-tru, Ludovic Orban, și contrasemnat de Ministrul Apărării Naționale, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și de Minis-trul Finanțelor Publice.

După patru ani în care opoziția din Consiliul Local Municipal a dus o luptă acerbă împotriva intereselor lugojenilor opunându-se propunerii noastre de a aduce în domeniul public al Municipiului Lugoj o parte din imobilul 1252,  iată că guvernul vine cu această hotărâre care ne dă dreptate în acest demers al nostru pentru oraș. Astfel, în următorii 5 ani, se vor putea realiza și cele 150 de locuințe prin ANL, din care 30 vor reveni Ministerului Apărării Naționale conform hotărârii de guvern. Sperăm ca măcar acum opoziția din consiliu, care a blocat permanent această inițiativă a noastră, deși a jurat pe constituție că vrea binele orașului, să înțeleagă că am avut dreptate și că rolul opoziției este să fie un element constructiv pentru oraș, nu o piedică în calea dezvoltării acestuia”,

a declarat prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern, specialiștii din MAN, împreună cu cei din Primăria Municipiului Lugoj, vor efectua predarea – primirea părții din imobilul 1252 pe bază de protocol.

Predarea celor 30 de unități locative către MApN se va face potrivit art. 9, aliniat 1, din Legea nr. 152/1998 privind înființarea ANL, etapizat, pe măsura realizării acestora, într-un termen de 5 ani de la data preluării părții de imobil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.