Grădina casei de vacanță: cum o amenajezi simplu și rapid?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/amenajare-gradina

Amenajarea unei grădini pentru relaxare și activități lejere în vecinătatea casei de vacanță poate fi un lucru foarte inspirat. Mai ales că în acest spațiu îți poți petrece ore și zile în șir. Iată câteva idei deosebite care te vor ajuta să amenajezi cu stil o grădină superbă în curtea casei de vacanță, un loc minunat unde să îți dorești să te retragi din când în când pentru a scăpa de aglomerația și stresul urban.

Alege un focar de grădină

Focarul este un accesoriu estetic și funcțional pentru o grădină modernă și primitoare, mai ales când vorbim despre casa de vacanță. Acesta te va încălzi în serile friguroase și va crea un cadru special, de care să te poți bucura în compania partenerului tău de viață, a familiei sau a prietenilor. Poți încerca o idee de amenajare focar de grădină chiar în mijlocul curții, în apropierea unei zone confortabile cu fotolii și canapele de exterior. Există o varietate largă de modele de focare pe piață, unele dintre cele mai frumoase fiind cele din piatră naturală sau oțel, care arată ca o vatră de foc rustică.

Amenajează o terasă sau un foișor din lemn

Amenajarea unei terase frumoase este un lucru practic pentru grădina casei de vacanță. Această zonă va beneficia de umbră pe timpul verii și va reprezenta un adăpost bun în caz de ploaie sau ninsoare.

De exemplu, poți stabili un cadru unitar cu mobilier durabil, o structură solidă din grinzi de lemn, un șemineu impunător din piatră, respectiv două fotolii generoase din ratan și o măsuță. Grădina și curtea/foișorul se pot transforma astfel într-un mediu de relaxare rustic, simplu, dar deosebit de plăcut.

Montează sisteme eficiente de iluminat

Sistemele de iluminat nu ar trebui să lipsească din amenajarea unei grădini. În afară de faptul că scaldă spațiul într-o lumină frumoasă pe timpul nopții, sunt practice și îți permit să petreci serile în curte până seara târziu.

De exemplu, poți opta pentru felinare de dimensiuni mari, în forme geometrice, iar alte instalații prevăzute cu luminițe de dimensiuni reduse vor accentua farmecul grădinii. Le poți amplasa pe acestea în copaci sau de jur împrejurul unui cadru din lemn ce delimitează zona de relaxare.

Evidențiază grădina prin plante

Cele mai frumoase grădini din lume se evidențiază prin multitudinea de plante divers colorate și acest lucru îl poți face și tu în grădina casei de vacanță. Îți poți înfrumuseța grădina realizând un colț de relaxare în care să incluzi un hamac sau un leagăn, în apropierea unui focar de grădină, o piscină sau un gard de plante verzi cățărătoare. La fel, poți dispune în mijlocul grădinii câteva piese de mobilier simple cu forme drepte, pe care să le decorezi cu țesături boho-chic și multe plante de dimensiuni variate.

Folosește plexiglas ca protecție de terasă

Panourile de plexiglas sunt o alegere excelentă și accesibilă pentru protecția terasei în sezonul rece și ploios, dar te pot ajuta și să-ți construiești rapid o terasă ori un foișor închis. Montajul se realizează rapid, iar zilele reci nu-ți vor mai strica planurile de a ieși în grădină chiar și atunci când plouă sau e zăpadă.

Pune o copertină retractabilă

Aceasta poate fi de folos în zilele însorite, dar te poate proteja și de pătrunderea stropilor de ploaie în interiorul terasei. Totul e în avantajul tău mai ales atunci când îți dorești o terasă prezentabilă cu fotolii și canapele moderne, un șemineu electric și o mulțime de decorațiuni textile suspendate.

Integrează în decor o fântână arteziană frumoasă

Grădina de vacanță este locul perfect în care să-ți amenajezi o fântână arteziană de excepție. Poți să creezi o fântână arteziană unicat prin utilizarea unui suport metalic pe care să-l decorezi cu flori iubitoare de apă, iar apa să o recirculi în sistem prin intermediul unei pompe și a unor furtunuri încadrate în structură.

Pentru amenajarea grădinii casei de vacanță nu ai nevoie de un buget mare și nici de prea mult timp. Prin integrarea câtorva elemente estetice deosebite și practice cum ar fi un focar, sisteme frumoase de iluminat, mobilier de grădină rezistent la intemperii și plante decorative variate, vei reuși să dai o formă finală elegantă și funcțională acestui spațiu. În rest, simte-te liber să integrezi și alte elemente ce pot antrena diverse activități cum ar fi trambulina pentru copii, piscina, un foișor sau un leagăn pentru adulți.

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.