8 motive pentru care pariorii români nu-și îmbunătățesc rezultatele

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste 90% dintre români ies în pierdere la pariuri sportive pe termen lung, s-a arătat într-un raport realizat de reprezentanți ai industriei jocurilor de noroc. Cifra poate părea mare, dar adevărul este că majoritatea covârșitoare a celor care joacă la pariuri sportive persistă în greșeli care mențin balanța negativă.

Prima greșeală este aceea că nu joacă online și continuă să plătească taxa de 5% pentru fiecare bilet plasat la agențiile stradale. Cei mai mulți operatori offline au trecut și pe Internet, cum este cazul Stanleybet online, așadar pariorii obișnuiți cu o anumită ofertă o pot accesa și de acasă sau din orice alt loc.

A doua greșeală este că foarte mulți pariază pe echipe pe care nu le cunosc, astfel că nu au cum să facă legătura dintre informațiile de actualitate și contextul în care se joacă meciul, nu știu ce rivalitate există, cât de importanți sunt jucătorii care lipsesc, ce stil de joc au cele două formații în meciurile directe ș.a.m.d. În mod normal, un parior poate fi expert în cel mult trei competiții.

A treia greșeală pe care o comit pierzătorii „de serviciu” este că joacă haotic, în sensul că nu au o strategie bine stabilită și alternează mizele fără nicio logică. Un plan de joc performant se construiește în jurul unui management corect al banilor. Există varianta recomandată a ajustării mizei la bankroll și la gradul de risc al pariului, dar, la fel de bine, se pot folosi strategii de pariere bazate pe mize progresive. Oricare ar fi alegerea, pariorul trebuie să fie consecvent.

A patra greșeală constă în analizarea superficială a meciurilor, Mulți se ghidează exclusiv după statistică sau după cote. Mai grav, unii jucători nici măcar nu se sinchisesc să caute ei selecțiile și cumpără ponturi de pe internet, fiind convinși că cei care le vând au informații din interior despre blaturi. Aceasta nici măcar nu mai este greșeală, ci este o dovadă de IQ epsilonic.

A cincea greșeală este reprezentată de biletele de tip „cearșaf”, cu peste zece selecții, jucate de pariorii care cred că tot ce zboară se mănâncă. Aceștia văd pe internet câștiguri de zeci de mii de lei obținute cu mize de zece-douăzeci de lei și cred că pot da și ei lovitura. Pariorii profesioniști joacă doar un meci pe bilet. Oare cine o proceda mai bine: cel care cotizează constant la casele de pariuri sau cel care trăiește din pariuri?

A șasea greșeală este că mulți pariori nu încearcă să își maximizeze profitul, deschizându-și conturi la agențiile de pariuri online care oferă cele mai mari cote. Pe termen lung, și diferența dintre 1.60 și 1.45 se poate dovedi foarte importantă. Sunt și unii care ignoră ofertele promoționale, deși din ele pot obține extra câștiguri fără să riște fondurile proprii.

A șaptea greșeală o comit cei care nu sunt în stare să gândească sub presiune, dar continuă să joace live. Într-adevăr, pariurile pe evenimente aflate în desfășurare rulează bugetul pe repede-înainte și pot aduce un profit mare în timp scurt, chiar dacă bankroll-ul nu este generos, însă îi duc în faliment pe jucătorii care sunt luați de valul emoțiilor la superlativ.

În fine, a opta greșeală în care persistă mulți este că pariază cu inima. Subiectivismul ia locul rațiunii, ceea ce este fatal în pariurile sportive. De exemplu, Dinamo nu a câștigat în 14 etape consecutive în Liga I. Cu siguranță că au fost numeroși fani înfocați ai acestei echipe care au tot mizat pe victoria „câinilor”. Credeți că s-au învățat minte? Nici vorbă.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.