Ghid rapid de transport colete în străinătate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foarte mulți dintre români au măcar o rudă sau un prieten în afara țării. Astfel, transportul coletelor din România în alte țări a ajuns să capete proporții destul de mari în ultimii ani. Cele mai multe dintre colete ajung bineînțeles acolo unde e concentrat și cel mai mare număr de conaționali.

Din lista țărilor cu foarte mulți români face parte și Germania. În aceeași ordine de idei transportul de colete oferit de Romfour reprezintă una dintre cele mai avantajoase variante.

Ce presupune un serviciu de transport colete?

Este o întrebare la care, surprinzător, nu foarte multă lume cunoaște răspunsul, chiar dacă aceasta poate deveni la un moment dat o informație utilă și chiar necesară.

De exemplu, în funcție de ce anume vrei să trimiți trebuie să știi ce materiale e nevoie să folosești pentru ambalarea coletului sau ce materiale să folosești pentru transportul coletelor în Germania.

Trebuie să iei în calcul și faptul că în funcție de materialul produselor tale acestea se pot deteriora pe parcursul transportării lor. Așa că, mai ales pentru obiectele mai fragile, optează pentru materialele antișoc. Acestea au rolul de a ține cât mai fix produsul în cutie. Cel mai la îndemână material antișoc este polistirenul sau folia cu bule.

Dacă știi din start că urmează să trimiți produse cu un miros mai puternic alături de alte lucruri, încearcă să le izolezi pe primele cu ajutorul bandei adezive. Apoi, mai pune-le și într-o pungă mai groasă pentru a te asigura că nu afectează restul coletului. Din această categorie fac parte parfumurile, cremele, băuturile și chiar unele feluri de mâncare.

Chiar dacă la prima vedere există pur și simplu carton, la o căutare mai amănunțită putem descoperi faptul că și în materie de carton există mai multe tipuri. Astfel, dacă vorbim despre obiecte ușoare se pot folosi cutiile care au pereții ceva mai subțiri, în timp ce pentru obiectele mai voluminoase, respectiv mai grele, e nevoie de cutii care să aibă pereții groși de câteva straturi.

Compartimentarea și metoda „cutie în cutie” ne pot ajuta să păstrăm grupate bunurile în funcție de destinația lor sau pentru un plus de protecție a lor.

Pentru că de transportul coletelor se ocupă specialiștii, (transportul de colete de la Romfour este o opțiune foarte bună), noi, cei care pregătim produsele, mai trebuie să avem grijă și la modul în care închidem cutiile. Scotchul simplu, funiile nu pot fi niște opțiuni pentru că nu sunt foarte calitative pentru acest scop. Cel mai bine este să optezi pentru banda adezivă din PVC.

Dacă situația o cere, nu uita să lași pe cutie informații utile, ca numele destinatarului, un număr de telefon, o adresă și informații despre colet: dacă este fragil, dacă este sensibil la umiditate și altele.

În cât timp se transportă un colet către Germania?

Atât în Germania cât și în alte țări europene, de obicei, livrarea coletelor durează între 3 și 5 zile, iar costul pentru fiecare colet este de 15 euro sau 20 de euro, în funcție de locul la care este expediat, agenție sau adresă.

Transportul coletelor în Germania este și mai avantajos acum pentru că la Romfour beneficiezi și de servicii de retur, de ramburs sau de confirmare a primirii coletului.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi foarte simple și utile în același timp, vei ști mereu că transportul de colete cu Romfour este în siguranță.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.