Gaudeamus igitur! A doua generație de asistenți medicali a absolvit la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Teatrul Municipal “ Traian Grozăvescu” a găzduit astăzi, de la ora 13, festivitatea de absolvire a celei de-a doua generație de studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, care are filială și la Lugoj. Anul acesta în orașul de pe Timiș 75 de studenți au absolvit Asistență Medicală Generală și 40 de studenți Asistență de Farmacie. În total, cele două facultăți au înscriși peste 400 de studenți la Lugoj. Profesionalismul și seriozitatea îi caracterizează, spun profesorii.

“În ceea ce privește activitatea studenților am o impresie foarte bună. Au dat dovadă de profesionalism, receptivitate și prezență. Ne-au impresionat prin efortul pe care l-au depus. Au venit de la distanțe destul de mari pentru a studia la Lugoj. Unii studenți sunt și din județe mai îndepărtate, de la Severin, chiar depășesc zona de vecinătate a Banatului”, a declarat Ramona- Amina Popovici, profesor universitar UMF Victor Babeș.

 La festivitate a luat parte și rectorul Universității de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Marius Raica. Virginia Faur a fost prezentă, la fel ca în fiecare an, dar și oficialități locale, printre care și primarul Francisc Boldea. Organizatorii și-au dorit să îmbine actul educațional cu cel cultural, oferind studenților și participanților la festivitate momente muzicale deosebite, susținute de muzicieni lugojeni și nu numai.

Doamna Claudia Crețiu ne-a încântat cu corul de copii al Școlii Gimnaziale de Muzică “Filaret Barbu”, doamna profesoară Raluca Miclăuș, la pian ne-a încântat de asemenea cu piese muzical. De la Timișoara doamna lector universitar dr. Silviana Cârdu, împreună cu renumita violonistă, care deoamdată este elevă la liceul de muzică, Ana Maria Popan ne -au delectat cu câteva piese la vioară. Ne-am propus să reînviem tradiția de odinioară a Lugojului cultural”, a adăugat prof. univ. dr. Ramona- Amina Popovici.

 Studenții își amintesc cu emoție de cei patru ani petrecuți pe băncile facultății, unde s-au format ca profesioniști și ca oameni.

 Am hotărât să fac școala aceasta la o vârstă puțin mai înaintată și mă bucur că am făcut-o. Sunt foarte mulțumită. A fost foarte greu, pentru că au fost patru ani care au necesitat foarte multă implicare, dar mă bucur că s-a terminat cu bine și sunt mândră de ceea ce am găsit aici: profesori minunați și o școală extraordinară. Sperăm să meregm înainte tot așa”, a declarat Mihaela Monica Homojdean, absolventă.

Mulți dintre studenți au venit și din alte județe pentru a învăța la Lugoj. Este cazul Laurei Bariț, care este din Drobeta Turnu Severin și a încheiat șefă de promoție la Asistență Medicală Generală.

 Cei patru ani de studiu au fost foarte frumoși, plini de emoții și de multe învățăminte pe care le-am dobândit de la acești medici minunați care ne-au împărtășit din experiența dânșilor.  Consider că plecăm cu un bagaj de cunoștințe mult mai aprofundat, a precizat Laura Bariț.

Pe lângă implicare și pasiune, un asistent medical trebuie să iubească oamenii, este de părere Raluca Moisescu, șefa de promoție de la Asistență de Farmacie.

 Au fost niște ani foarte frumoși, plini de emoție, deși nu ne gândeam că o să fie așa la început. Am legat multe, multe prietenii, am fost uniți și am descoperit multe lucruri în acest domeniu, lucru care nu ne așteptam la început. Este o meserie foarte frumoasă și trebuie să iubești oamenii”, a conchis Raluca Moisescu.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș din Timișoara, cu specializare Asistență Medicală Generală și Asistență de Farmacie desfășoară cursuri la Lugoj din luna septembrie a anului 2014.

 

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.