Foto! Lugojeni, câștigători la Concursul Național de Soft “Grigore Moisil”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cea de-a XXV-a ediție a Concursului Național de Soft “Grigore Moisil”, desfășurată în perioada 15-19 mai, a ajuns la final și și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul organizat de Clubul Copiilor Lugoj și finanțat de Ministerul Educației a reunit aproximativ 200 de elevi din 13 orașe din țară. Festivitatea de premiere a avut loc la Universitatea Europeană Dragan, locație unde s-a desfășurat și deschiderea festivă.

Concursul a fost structurat în două părți. Prima a fost secțiunea programare desfășurată la liceele “Coriolan Brediceanu” și “Iulia Hasdeu”, partenere în organizarea concursului. Secțiunea de comunicări științifice s-a desfășurat la Universitate și în cadrul ei elevii și-au exprimat creativitatea prin realizarea de lucrări care au fost apreciate de comisia de jurizare. Concursul a fost o reușită, atât din punct de vedere al rezultatele elevilor, cât și organizatoric, demnă de o ediție aniversară, susțin organizatorii.

Printre premianți s-au numărat șapte elevi lugojeni și doi din Făget. La secţiunea programare, de la Liceul Teoretic „C. Brediceanu” şi Clubul Copiilor Lugoj, elevul Seracovanu Edward, cls. a VI-a, a obţinut premiul II. La comunicări științifice, gimnaziu, secțiunea pagini web, elevul Bucovan Mihnea, de la Școala Gimnazială  „A. Odeanu” și Clubul Copiilor Lugoj, a obținut premiul III pentru lucrarea Oldies but Goldies. La comunicări ştiinţifice, liceu, secţiunea soft utilitar şi jocuri, elevul Grigorie Dennis de la Liceul „Iulia Hasdeu” a obţinut premiul II pentru lucrarea Hellnix. La comunicări ştiinţifice, au fost prezentate şi lucrări din domeniul roboţilor şi al automatizărilor. De la Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte”, s-au remarcat elevii: Recalo Paul, premiul II cu lucrarea Charlie, Mihaila Daniel, premiul III cu lucrarea Robot Linie, Ilia Raul, mențiune cu lucrarea Ardutitu. De la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Făget, au fost premiați elevii: Marti Georgiana și Cisar Eduard – premiul II – pentru lucrarea Care on Wheels.

Elevii lugojeni s-au descurcat bine, au obținut premii la ambele secțiuni ale concursului și au avut și ei de învățat, pentru că au luat contact cu ceilalți elevi, cu alți profesori, a fost un schimb de experiență și pentru ei”, a declarat Cristian Vida, profesor organizator.

 Ineditul concursului a constat că unul dintre foștii premianți de la edițiile anterioare, acum un IT-ist cunoscut, a hotărât să sponsorizeze evenimentul. Numele lui este Cristian Toth.

Premierea a fost suportată de un fost elev de-al nostru, care la primele ediții a obținut premii și acum este un IT-ist de succes. Este vorba despre Cristian Toth, iar gestul pe care l-a făcut a fost unul frumos. Nu a uitat de unde a plecat”, a adăugat Cristian Toth.

Pentru edițiile din anii următori, organizatorii concursului se gândesc să extindă sfera comunicărilor științifice cu lucrări din domeniul roboticii și automatizării.

 

 

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.