Garsonieră de vânzare în Cluj – Cât costă de fapt tranzacția imobiliară

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Garsonieră de vânzare în Cluj e o ofertă la mare căutare. Și asta pentru că e cea mai convenabilă și mai accesibilă variantă de locuit. Dar te-ai gândit vreodată care sunt costurile suplimentare ale unei tranzacții imobiliare precum cea de a achiziție pentru o garsonieră în Cluj și nu numai?

Dacă vrei să cumperi o garsonieră în Cluj sau oriunde în altă parte trebuie să iei în calcul costurile suplimentare ale tranzacției, nu doar prețul. Dacă te gândești că ai de scos din buzunar numai suma pe care ți-o cere vânzătorul, te înșeli amarnic. Și este valabil nu doar pentru o garsonieră în Cluj, ci și pentru alte tipuri de imobile din toată țara.

Cât costă de fapt o garsonieră în Cluj și nu numai

Valoarea unei locuinţe nu este dată doar de preţul de vânzare. Există destule alte cheltuieli suplimentare. Pentru o garsonieră de vânzare în Cluj și nu numai, dacă este nouă, se percepe TVA de 19%. Orice tip de imobil necesită plata unor taxe notariale şi a comisionului pentru agenţia imobiliară. În plus, în cazul unui credit imobiliar, nu doar avansul şi ratele lunare trebuie luate în calcul, ci şi comisioanele, asigurările şi garanţiile. La apartamentele noi, important este de văzut ce este cuprins în preţul de vânzare. În afară de TVA, se mai pot adăuga şi preţul garajului sau al locului de parcare, precum şi spaţiile comune sau terasele. Astfel, puțin câte puțin, suma inițială gândită poate ajunge să se dubleze.

Surprize sunt și la locuințele vechi

Poate crezi că-i mai ușor să cumperi o locuință veche. Ei bine, amenajarea modernă şi instalaţiile noi pentru o locuință veche pot egala costurile de achiziţie. Numai înlocuirea pardoselii, dacă e cazul, costă minimum 50 lei pe metrul pătrat. Este nevoie și de o instalație electrică sigură mai presus de orice. Așa că și pentru aceasta ar trebui să scoți din buzunar încă minimum 1000 euro. Ia în calcul că numai o zugrăveală de împrospătare a aerului te poate duce pănă la 2000 lei. Prin urmare, dacă vrei să iei o garsonieră de vânzare în Cluj sau orice alt tip de locuință, oriunde în altă parte, ai grijă cum faci calculele! Dacă nu ţii cont de cheltuielile suplimentare, e posibil să nu-ți permiți să mai cumperi ce-ți dorești.

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.