Garda de Mediu, încă o amendă: 60.000 de lei pentru societatea “Meridian 22”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După ce a amendat municipalitatea lugojeană cu 90.000 de lei pentru un deponeu ilegal, Garda Națională de Mediu a sancționat, zilele trecute, cu 60.000 de lei și societatea Meridian 22, care încă gestionează serviciile de alimentare cu apă și canalizare în Lugoj, pentru că nu deține autorizație de mediu.

Documentul nu poate fi însă obținut din cauză că Stația de epurare a Lugojului nu funcționează, deși în documente figurează că este modernizată și în stare de funcționare.

Primarul Claudiu Buciu spune că „vina nu este a Meridian 22, ci a conducerii Primăriei Municipiului Lugoj care a acceptat să plătească lucrările inexistente de „modernizare” a stației de epurare”.

„Nu voi accepta ca oamenii de rând să plătească pentru hoția, incompetența și nemernicia unor politicieni! Garda de Mediu a amendat Meridian 22, din nou, cu 60.000 RON pentru că stația de epurare de la Jabăr nu funcționează!!! Vina nu este a Meridian 22, ci a conducerii Primăriei Municipiului Lugoj care a acceptat să plătească lucrările inexistente de “modernizare” a stației de epurare. Această instituție, Doamne ajută!, trezită cumva din somnul liniștii politice (impusă de PSD timp de 12 ani – cu referire la acest subiect), a amendat Meridian 22 pentru că nu deține Autorizație de mediu, care nu poate fi eliberată pentru că stația de epurare de la Jabăr nu funcționează.  Pentru clarificare: în 2008, Agenția de mediu emitea un plan de conformare în baza căruia se suspendau obligațiile de mediu pe perioada modernizării stației de epurare. Perfect legal. Iată că în 2013 s-au finalizat lucrările de “modernizare” însă stația de epurare nu a putut fi pusă în funcțiune nici până astăzi. Au început să curgă suspendările, în loc să fie sesizate organele judiciare. Agenția de mediu și Apele Române au tot dat scutiri cu privire la îndeplinirea obligațiilor de mediu, astfel încât nimeni să nu afle ce se întâmplă în realitate cu stația de epurare. I-au protejat pe Boldea, pe Bojin, pe Cornu și pe alții. Au tot emis programe de conformare, în mod ilegal, astfel încât să amâne momentul adevărului. Care, inevitabil, trebuia să vină. Pentru că niciun plan de conformare nu putea fi pus în aplicare, lucrările de modernizare fiind în fapt un jaf fără perdea, au început să curgă amenzile (ajunse astăzi la aproape 6 milioane de lei). Mai mult, atunci când Meridian 22 a încercat să pună în aplicare măsuri din planurile de conformare, a venit Camera de Conturi Timiș și a spus că este ilegal. Toți ne-au luat de proști. Deci stația nu merge pentru că unii au furat, suntem amendați că nu merge, suntem obligați să o punem în funcțiune, dar e ilegal să facem asta!”,

spune primarul Claudiu Buciu.

 

Alina OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.