Gala Probaschet de 10

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 16 decembrie 2022, a avut loc, la Restaurantul Domacris, Gala PROBaschetului de 10, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea Asociației Probaschet Lugoj, singura de profil care sprijină și aduce la un înalt nivel baschetul din orașul de pe Timiș.

Asociația Probaschet Lugoj este o asociație sportivă nonguvernamentală și, în frunte cu președinta acesteia, d-na Elena Bratu, își dedică activitatea atragerii copiilor către procesul educațional prin sport și mișcare, descoperirea, formarea și îndrumarea tinerilor în performanțe sportive, promovarea drepturilor copiilor la o educație extrașcolară, alternativă, diversă și deschisă, de cea mai bună calitate, încă de la vârste fragede.

În toți acești 10 ani, s-a implicat în activitatea de conștientizare de către societate – copii și părinții acestora – a beneficiilor și importanței sportului în viața cotidiană. Disciplina principală a asociației-club sportiv este baschetul, pe lângă acesta practicându-se și natație, schi, mai ales în cadrul taberelor, excursiilor și cantonamentelor organizate de clubul sportiv.

Gala Probaschet Lugoj a adus în sală sute de persoane, mici și mari baschetbaliști, familiile acestora, parteneri ai clubului, sponsori, dar și invitați de marcă, sportivi cu care România se mândrește:

Herta Anițaș, campioană olimpică, sportiva care a adus prima medalie olimpică la canotaj în Banat, dublu medaliată la Olimpiada de la Seoul;

Cristina Ciocan Acea, baschetbalista care la 15 ani a debutat în divizia A, jucând mai apoi la Rapid și progresul București, în Carolina de Sud – SUA, fiind declarată cea mai bună pasatoare din istoria echipei, evoluând la cele mai bune echipe de baschet din Israel, Spania și din țară și ducând România pe cel mai înalt podium la multiple întreceri sportive internaționale. A avut peste 150 de selecții la echipa națională, al cărei căpitan a și fost.

Alături de aceasta, mama ei, Viorica Ibi Ciocan, maestru emerit al sportului și antrenor emerit de baschet din București, care a format, în întreaga ei carieră, talente ce ne-au făcut cinste.

Tot în cadrul galei a fost prezentată, ca produs al Clubului ACS Probaschet Lugoj, sportiva Gabriela Mîndruț.

De asemenea, au fost prezente și tinere speranțe în sportul lugojean, voleibalista Georgiana Popa și Alexandru Ignat, campion la tenis de masă, precum și iubitori și ai sportului, Marius Maier, fost director al CSM Lugoj.

Seara a fost presărată cu momente de divertisment, prezentarea actualilor sportivi baschetbaliști ai clubului, cel mai mic având doar 5 ani, discursuri ale partenerilor asociației, sponsorilor, tombolă pentru părinții sportivilor, dans și multă veselie.

Ileana Nemecsek-Căprariu, actriță a Teatrului Municipal Lugoj și câțiva dansatori de la Infinity Arts au susținut minunate momente artistice, bucurând audiența.

Prezența Asociației Free Amely 2007 a sensibilizat cu micile patrupede care au încântat pe toți cei prezenți.

Clubul Sportiv ACS Probaschet mulțumește partenerilor și sponsorilor care i-au fost alături în toți acești ani: Nicomi, SC Khuntop, SC Mondial SA, Domacris, Ana Lugojana, Ziarul Actualitatea.

De asemenea, mulțumirile se îndreaptă și către DJ Mic, responsabil cu sonorizarea și muzica și către  Diana și Silviu Boian, care au surprins pe peliculă cele mai frumoase momente ale galei.

„În cei 10 ani de experiență putem confirma că sportul și mișcarea nu sunt doar simple activități de agrement și distracție, ci au un rol important în formarea de caractere și trasarea unor linii de ghidaj pentru tot restul vieții”, a declarat Elena Bratu, președinta clubului sportiv.

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.