Gala Excelenţei Bănăţene, un adevărat „Nobel” al Banatului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, va avea loc la Timişoara „Gala Excelenţei Bănăţene”, un eveniment născut din dorinţa de a evidenţia munca elitelor bănăţene, evenimentul preluând modelul Premiilor Nobel (gală – concert – dineu) şi poziţionându-se ca un „Nobel regional”, al Banatului. Manifestarea a ajuns la cea de-a IX-a ediţie şi are ca obiectiv promovarea valorilor Timişoarei, ale Banatului şi ale regiunii de vest și susținerea unei culturi a excelenţei și meritocratiei.

Considerăm că este un moment potrivit ca populația acestei regiuni să simtă sinceritatea unui nou tip de lideri chiar dacă a fi sincer poate fi uneori dificil dar onestitatea dezvoltă caracterul și generează încredere. Caracterul integru, prin aderarea la principiile morale și etice, va genera încrederea comunității și va crea cadrul pentru o comunicare deschisă care să inspire și să motiveze. Nu în ultimul rând, flexibilitatea și capacitatea de a asculta și de a fi atent la nevoile celor din jur conturează profilul de care societatea noastră are nevoie.

Gala Excelenței Bănățene aduce în fața noastră persoane admirabile care au excelat profesional și uman, persoane integre, sincere, care manifestă compasiune pentru cei aflați în nevoie, care atrag încrederea celor din jur, adevărați lideri, personalitati care inteleg sa-si asume rolul de mentori si de modele pentru generatiile tinere. Prin toate acestea, Gala Excelenței Bănățene este un proiect unic în România, în afara Bucureștiului.

Gala Excelenţei Bănăţene decernează în fiecare an 10 premii către 10 personalităţi recunoscute şi apreciate ale Banatului şi zonei de vest:

Premiul „Traian Lalescu” – pentru matematică, informatică şi ştiinţele naturii;

Premiul „Traian Vuia” – pentru ştiinţe inginereşti;

Premiul „Petru Drăgan” – pentru ştiinţe biologice şi biomedicale;

Premiul „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” – pentru ştiinţe agronomice şi medicină veterinară;

Premiul Academiei Române;

Premiul „Cornel Olariu” – pentru ştiinţe sociale, economie şi antreprenoriat;

Premiul „Eugen Todoran” – pentru ştiinţe umaniste şi arte;

Premiul „Coriolan Brediceanu” – pentru performanţe deosebite în educaţie;

Premiul „Solidaritatea. Gheorghe Ciobanu” – pentru responsabilitate socială;

Premiul „Eftimie Murgu” – pentru promovarea imaginii Timişoarei şi a Banatului.

Organizatorii Galei Excelenţei Bănăţene sunt Consiliul pentru Excelenţa Timişoarei, reunind Academia Română filiala Timiş şi cele patru universităţi de prestigiu din Timişoara (Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară), în parteneriat cu Marea Lojă Naţională din România şi Asociaţia ”Timisensis”.

Informații suplimentare regăsiți si pe pagina oficială https://galaexcelentei.ro/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.