Gabriel Olariu investește 1 milion de euro în siguranța Aeroportului din Caransebeș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste un milion de euro vor fi investiți în Aeroportul de la Caransebeș, care va avea instalație de aterizare modernă, pentru ca viitoarele curse internaționale să poată ateriza în siguranță în orice condiții meteo.

Un sistem de aterizare instrumentală (landing system – ILS) este un sistem de navigație bazat pe o serie de emi-țătoare radio care furnizează unui avion care vine la aterizare direcția și panta nominală de coborâre spre pistă. Este destinat pentru asigurarea unei aterizări în siguranță în condiții de zbor instrumental, adică în cazul unui plafon (baza norilor) coborât sau al unei vizibilități scăzute datorate ceții, ploii sau ninsorii, ne-a precizat omul de afaceri Gabriel Olariu.

„În această săptămână vom achiziți-ona din Germania o instalație  de ate-rizare  instrumentală ILS 420 – DME 451, în sumă de 1.150.000 de euro, care ne va ajuta foarte mult în pro-iectul nostru de a deschide aeroportul traficului internațional. Ne dorim ca în această zonă montană să vină turiști din toată lumea, care pot alege Muntele Mic, Semenicul, Băile Herculane și care nu mai trebuie să facă vama pe aeroportul Timișoara și să caute transfer spre aceste zone.”, ne-a declarat Gabriel Olariu.

Omul de afaceri a mai spus că după ce va fi instalat acest echipament pe Aeroportul Caransebeș avioanele vor putea ateriza în orice condiții meteo.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.