Gabriel Olariu a început demersurile pentru deschiderea aeroportului din Caransebeş

Gabriel Olariu, omul de afaceri din Lugoj care a preluat Aeroportul Caransebeş, a anunţat, prin lugojeanul.ro, că a început demersurile pentru autorizarea lui. Olariu a început lucrările de reabilitare la clădirile aeroportului, cea a turnului de control fiind aproape finalizată. În momentul de faţă se lucrează la proiectul pentru aerogară şi birourile pentru Poliţia de frontieră, Vamă şi SRI. „Am început demersurile pentru autorizarea ca aeroport pentru aviaţie generală. În sensul ăsta sunt mai multe domenii pentru care trebuie pregătite documente, care trebuie să ajungă la Autoritatea Aeronautică din România.

Primul domeniu este cel de securitate şi siguranţă, cel pentru care deja avem un contract cu o firmă de la Timişoara, care a început să facă documentele. Apoi ne trebuie autorizare pentru ceea ce înseamnă portanţa şi rezistenţa pistei, unde o altă firmă ne face toate aceste studii. Mai sunt studiile topografice, făcute de o firmă din Bucureşti şi pe care doar le actualizăm acum”, a declarat noul proprietar al aeroportului.

Olariu susţine că în prezent se lucrează încă la partea de întocmire şi depunere a documentaţiei pentru reautorizare, dar în maxim un an de zile pe aeroport va putea ateriza orice tip de avion. „Singura problemă pe care o avem e că există o suprafaţă de 3,9 de hectare de teren, pe care Consiliul Judeţean Caraș-Severin nu a avut-o decât din noiembrie anul trecut şi care nu ne-a fost predată, iar din cauza asta aşteptăm predarea acelei suprafeţe ca să închidem studiul topografic şi să arătăm că avem toate suprafeţele şi din zona de siguranţă a aeroportului.

Va fi aeroport internațional de aviaţie generală. Vor putea ateriza la Caransebeş şi avioane de persoane şi de mărfuri şi de alte feluri.  În maxim un an de zile aeroportul trebuie să fie funcţional”, afirmă omul de afaceri.

AL PRESS

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.