Free Amely va demara o campanie amplă de castrare pentru câini şi pisici, în Lugoj, dar şi în localităţile din jur

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Asociația Free Amely Lugoj va demara din luna august o campanie amplă de castrare pentru câini și pisici care va implica Lugojul, dar și comunele și satele din împrjurimi. Startul se va da la Lugoj, în weekendul 3-4 august, atunci când va avea loc prima etapă de castrare gratuită pentru câini și pisici, la sediul adăpostului. Apoi demersul se va extinde în weekendurile urmărătoare în șapte localități din zonă: Nădrag, Găvojdia, Victor Vlad Delamarina, Coștei, Hezeriș, Darova și Boldur.

Echipa Free Amely se va deplasa în satele respective, împreună cu medicii care vor efectua operațiunea de castrare gratuită. Tot ceea ce primarii trebuie să pună la dispoziție este o locație unde această acțiune să se poată desfășura. „Nu costă absolut nimic, nici pe cei de la primării, nici pe cetățeni. Noi punem absolut totul la dispoziție. Cei din satele respective doar să vină cu animalele. Și foarte important este că putem castra câinii și de la oameni și câinii de pe străzile din aceste sate.

Și vom marca acești câini, pentru ca cetățenii și autoritățile să știe că sunt castrați. Dacă îi castrăm nu se vor mai forma haite, vor deveni mai liniștiți și nu se vor mai înmulți”, a declarat Elena Balaj, președinte Free Amely. Numărul de animale castrate într-o zi poate să fie de maxim 35. Dacă sunt mai multe programate, atunci campania din comuna respectivă se va extinde în două zile. Dacă sunt mai puține, atunci se va merge în două sate din comuna respectivă.

„Dacă mergem să ne uităm, la fiecare intare în oraș sunt câini abandonați și vin de pe satele respective. Acum nu pot să spun, mai sunt și lugojeni care nu-și castrează câinii și mai aruncă un puiuț sau o cățea gestantă. Scopul este să stopăm intrarea în oraș a câinilor nedoriți și este benefic pentru animale”,

a mai spus Elena Balaj. În aceste campanii ambițioase, Free Amely beneficiază de sprijinul Federației Naționale de Protecție a Animalelor, care a reușit să pună asociația lugojeană în legătură cu sponsorii care vor susține întreaga acțiune.

Asociația Free Amely 2007 din Lugoj, partener în Proiectul EDUXANIMA susținut de PeTA Germania,  organizează în perioada  03.08.2019 – 10.11.2019, în parteneriat cu primăriile, 10 campanii de sterilizări/castrări gratuite pentru câinii și pisicile cu și fără stăpân, în Lugoj și în satele și comunele din jurul Lugojului, după următorul

PROGRAM:

03.08 – 04.08 – LUGOJ, Adăpostul Free Amely

17.08 – 18.08 – DAROVA

31.08 – 01.09 – NĂDRAG

07.09 – 08.09 – VICTOR VLAD DELAMARINA

28.09 – 29.09 – COȘTEIU

04.10 – 06.10 – LUGOJ, Adăpostul Free Amely

12.10 – 13.10 – GĂVOJDIA

26.10 – 27.10 – BOLDUR

02.11 – 03.11 – ȘTIUCA

Echipa medicală ce va participa la aceste campanii va fi formată din studenți și medici veterinari din Timișoara  și va fi coordonată de Dr. Maria Magyar.

Vom fi ajutați și de voluntari.

Programările se fac la numărul de telefon 0731.973.866.

Afișăm programul pentru toate cele 10 campanii, tocmai ca cetățenii să-și poată steriliza animalele și într-o altă localitate, în cazul în care, din diferite motive, nu pot să vină în campania din localitatea lor de domiciliu.

Nu hrăniți animalul în ziua în care este programat la castrat!

Când vin cu câinii sau pisicile la castrat, proprietarii sunt rugați să aducă și o copie după Cartea de identitate (Buletin).

Castrarea/sterilizarea este benefică și pentru sănătatea câinilor și pisicilor, pe lângă faptul că stopează înmulțirea și apariția puilor nedoriți.

În România, conform Legii 258/2013, STERILIZAREA/CASTRAREA câinilor este OBLIGATORIE, iar nerespectarea acestei prevederi se pedepsește cu AMENDĂ până la 10.000 RON.

PROFITAȚI DE OCAZIE!!!

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.