Frații Iovița, campioni naționali 2021

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Mark Luca Iovița (10 ani), legitimat la Clubul Sportiv VN Motorsport Timișoara, cucerește cel de-al 3-lea titlu de campion național la Supermoto și cea de-a III-a etapă din Campionatul Balcanic, clasa 65cc.

În weekend-ul care a trecut, s-a desfășurat pe circuitul de la Prejmer, Brașov, a VI-a și ultima etapă din cadrul Campionatului Național de Supermoto 2021, concomitent cu etapa a III-a din Campionatul Balcanic 2021, unde piloții au rulat pe același circuit mixt (30% teren accidentat cu rampe specifice și 70% asfalt). Piloții au rulat pe un circuit de Supermoto, cu cauciucuri speciale de asfalt (sleek-uri), ceea ce face ca aceasta disciplină (Supermoto) să fie cu atât mai spectaculoasă, plină de adrenalină și provocări.

Mark Luca a condus detașat încă din timpul calificărilor, câștigând ambele manșe de concurs. A reușit să scoată un timp record la clasa 65cc, 1:59 sec., timp pe care niciun alt pilot de la această categorie nu a reușit să-l depășească până în prezent.

Peste două săptămâni, Mark Luca va participa la cea de a IV-a etapă balcanică de Supermoto, din Drama, Grecia, unde are un avantaj de puncte in fața adversarilor săi, ceea ce-l face favorit la titlul de Campion Balcanic 2021. 

Totodată, fratele său, Dean Victor, la numai 7 ani, își adaugă in palmares și un titlu de Campion Național la Viteză 2021, după un sezon competițional unde a dominat fiecare etapă, câștigând cu maximum de puncte existente, în fața adversarilor săi, mult mai experimentați și mai mari ca vârstă.

„După un an cu multe schimbări, provocări și antrenamente constante, în sute de ore pe motociclete și pregătire fizică zilnică, atât Mark cât și Dean au avut o ascensiune spectaculoasă, de care sunt foarte mândru. Sunt foarte muncitori și determinați, se adaptează ușor de la un traseu de motocros la unul asfaltat și invers, au avantajul de a se antrena împreună, nu renunță indiferent de condițiile meteo (când temperaturile oscilează pe parcursul anului, între  5 și 38 de grade), iar maturitatea cu care abordează fiecare campionat este demnă de lăudat. Mulțumim clubului VN Motorsport și sponsorilor care ne-au susținut si au avut încredere în noi, pe întreg parcursul anului”, a declarat Marțian Iovița, tatăl piloților.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.