„Francophonie en fête”, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Iubitorii limbii franceze sărbătoresc în martie Luna Francofoniei. Pentru a o celebra, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, coodonați de profesoarele Adriana Branga și Monica Suciu, au organizat mai multe evenimente denumite sugestiv „Francophonie en fête” (Francofonia în sărbătoare).

Evenimentele au reușit să-i conștientizeze pe elevii și pe profesorii școlii cu privire la valorile promovate de Organizația Internațională a Francofoniei: unitate, cooperare în armonie, întrajutorare, pace și prietenie. Marți, 22 martie a avut loc proiectul „Amitié sans frontières” (întâlnire online pe platforma eTwinning între elevii din clasele a IX-a C bilingv franceză, a X-a A și B și elevii de clasa a IX-a de la  Lycée D’Arsonval, St. Maur, France).

În 23 martie 2022, elevii clasei a IX-a C au diseminat informații despre diferite țări francofone, în cadrul Proiectului „Autour du monde francophone” profesorilor și elevilor din școală.

Tot miercuri, elevii clasei a X-a D au organizat o expoziție cu imagini și informații despre țările vorbitoare de limba franceză, iar elevii din clasa a XI-a D au expus reprezentarea artistică a celor 10 cuvinte ale Francophoniei de anul acesta (proiectul „Les 10 mots de la Francophonie – 2022”).

Ziua a culminat cu realizarea emblemei Francofoniei, grație implicării a 150 de elevi, care s-au îmbrăcat în culorile specifice și au pregătit în plus un mesaj de pace (PAIX), dar și de unitate.  Vive la Roumanie! Vive la France! Vive la Francophonie! Vive l’Ukraine!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.