Francisc Boldea invită la negocieri privind un alt loc pentru construcția noului pod

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Având în vedere situația prin care a trecut Lugojul la ultimele inundații, când a fost închis Podul de Fier, primarul Francisc Boldea cere consilierilor din opoziție să aprobe proiectul său pentru construcția unui nou pod, informează Lugojeanul.ro. Pentru prima dată, de când vorbește despre construcția noului pod rutier, primarul Lugojului afirmă că este deschis pentru noi propuneri privind un alt loc decât cel dinn vecinătatea Podului de Fier.

„Obligatoriu este nevoie de un nou pod la Lugoj. Podul de Fier trebuie să-l transformăm în pod pietonal, că nu avem ce face. Dacă facem asta, rămânem doar cu Podul de Beton și podul de la centură. Asta înseamnă că vom aglomera și centura, și orașul. Sunt deschis la discuții pentru un alt loc. Nu puteam să cer asta până acum, pentru că proiectul se compune din două părți: studiul de fezabilitate, care e terminat, și urmează proiectul tehnic și realizarea podului. În această a doua parte trebuie să stabilim exact locul. Dacă ajungem la o concluzie toți, unde se dorește, să-l putem face. Aceasta a fost cea mai simplă variantă, pe care am propus-o eu, pentru că oricât ne-am deplasa spre stânga spre amonte, trebuie să ne ridicăm la nivelul podului pietonal de la piață. Asta înseamnă că îi trebuie o cădere mare, singurul loc unde nu trebuia asta era aici. Era cel mai simplu, doar 71 de metri, era cu jumătate de metru mai sus decât actualul pod, ca să-l protejăm pe cel vechi”,

a declarat Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.ro. Primarul Lugojului spune că orice altă variantă presupune costuri suplimentare față de cea propusă de el. Edilul promite o întâlnire cu reprezentanții partidelor din Consiliul Local, în care să se discute problema locului unde trebuie construit noul pod.

Alina DAMIAN

1 comentariu

  1. Mai intai trebuie schimbat primarul, apoi stabilit unde va fi construit noul pod. Ca actualul primar are aceleasi idei fixe. Intelegem ca este campanie electorala, dar sa nu ne lasam pacaliti. Profita de cresterea alarmanta a debitului apei Timisului pentru a-si impune ideile invechite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.