Fondatorul unei secte sexuale, condamnat la 120 de ani de închisoare

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Keith Raniere, în vârstă de 60 de ani, liderul cultului NXIVM, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare, după audieri dramatice ale femeilor pe care acesta le-ar fi obligat să întreţină relaţii intime cu el. Cel puţin 15 femei au depus mărturie în proces.

Instanţa a aflat cum  păstra femeile pe anumite diete menite să le înfomeze, cum le-a marcat cu iniţialele sale şi le-a obligat să întreţină relaţii sexuale cu el. Femeile au mărturisit îngrozite că vor trebui să-şi petreacă tot restul vieţii cu iniţialele lui Keith Raniere arse cu fierul, pe piele.

Avocaţii lui Raniere au cerut să fie condamnat la 15 ani, însă, după ce Raniere i-a spus judecătorului că nu are remuşcări, judecătorul Nicholas Garaufis a pronunţat sentinţa, care înseamnă că îşi va petrece restul vieţii în închisoare.

Keith Raniere a început să-şi desfăşoare activităţile sub paravanul unei organizaţii pe care a fondat-o în 2003. În scurt timp a adunat un grup de 15-20 de adepte, pe care le-a transformat în sclavele sale sexuale. Una dintre ele avea doar 15 ani. Mai târziu a decis să se extindă.

Pentru a fi acceptate, recrutele – de obicei femei înstărite – trebuiau să predea garanţii: materiale, cu potenţial compromiţător – fotografii sau scrisori pe care organizaţia îşi rezerva dreptul să le publice dacă nu se supuneau sau încercau să plece. Victimele au  fost însemnate pe piele cu un electrocauter cu iniţialele „marelui maestru”.

Peste 16.000 de persoane ar fi beneficiat de serviciile grupului, iar printre ele s-ar număra şi un fost preşedinte al Mexicului, dar şi unele actriţe de la Hollywood, precum Allison Mack, care şi-a recunoscut vinovăţia în legătură cu acest dosar. Ea ar fi recrutat femei, cel mai adesea bogate, pentru a face parte din secta lui Raniere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.