Focar de pesta porcină africană lângă Lugoj, la Hezeriș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un focar de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din localitatea Hezeriș, comuna Coșteiu, la doar câțiva kilometri de Lugoj.

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a convocat miercuri, 31 martie, ședința Centrului Local de Combatere al Bolilor Timiş, în care s-a decis uciderea a 13 porci dintr-o gospodărie și s-au stabilit zonele circulare de protecţie şi de supraveghere din jurul focarului de pestă porcină.

Zona de protecție, formată pe o rază de trei kilometri de la gospodăria respectivă, cuprinde localitățile Hezeriș și Valea Lungă.

Zona de supraveghere, definită pe o rază de zece kilometri din care se exclude zona de protecție, conține localitățile: Coșteiu, Sudriaș, Susani, Cliciova, Nevrincea, Bodo, Păru, Gruni, Țipari, Jabăr, Lugoj, Lugojel, Tapia, Măguri, Pogănești, Bârna și Sărăzani.  

„Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, transmit reprezentanții prefecturii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.