FlixBus se extinde în Turcia și adaugă Kamil Koç în rețeaua globală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Istanbul/București, 27.08.2019 Furnizorul de servicii de mobilitate FlixBus și fondul de investiții Actera Group au ajuns la o înțelegere în privința uneia dintre cele renumite companii de transport cu autocarul interurban, Kamil Koç, care se va alătura rețelei globale.

Kamil Koç deservește 61 de orașe din Turcia și în 2018 a transportat peste 20 de milioane de persoane. Compania va fi integrată treptat în rețeaua extinsă operată de FlixBus care oferă peste 350,000 de conexiuni zilnice în mai mult de 2.000 de destinații din 28 de țări din Europa și în Statele Unite ale Americii. Acordul va intra în vigoare după ce va primi aprobare din partea autorităților turce, iar tranzacția va fi finalizată în următoarele săptămâni.

Tehnologia și spiritul de start-up se alătură experienței de un secol      

Suntem foarte bucuroși să urăm bun venit celor de la Kamil Koç în famila FlixBus și să începem o nouă eră în piața mobilității din Turcia. Viziunea noastră este să oferim servicii de mobilitate verzi și inteligente pentru toată lumea și suntem încântați să punem la dispoziție spiritul inovator, serviciile inteligente, standardele de calitate și de siguranțe ridicate persoanelor care călătoresc cu autocarul în Turcia, alături de expertiza locală oferită de Kamil Koç. După ce am analizat toate aspectele de business, vom lucra la extinderea rețelei existente pentru a continua optimizarea orarului și a răspunde cererii piață – având la bază o abordare centrată pe date și algoritmi – pentru a îmbunătăți experiența clienților. Cu ajutorul platformei noastre și a inovațiilor pe care le aducem, călătorii din Turcia se vor bucura de servicii de mobilitate accesibile, standarde de siguranțe ridicate, un serviciu de calitate,dar și mai multe opțiuni de călătorie”, a declarat despre tranzacție Jochen Engert, CEO și fondator FlixBus.

De la start-up german la jucător internațional pe piața mobilității

Fondat în 2013 după liberalizarea pieții de transport cu autocarul din Germania, FlixBus a devenit rapid operatorul cu cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, transportând peste 100 de milioane de persoane. O combinație unică de startup tech, platformă de eccomerce și companie de transport, FlixBus a creat o rețea care acoperă acum în 30 de țări și care își propune să se extindă și în mai multe piețe și regiuni în viitorul apropiat. În mai puțin de șase ani, FlixBus a devenit lider de piață în câteva țări din Europa precum Germania, Italia, Franța, Benelux și Polonia și a contribuit la crearea a peste 10.000 de slujbe în industrie. Doar în 2018, compania a transportat peste 45 de milioane de pasageri în Europa și în Statele Unite ale Americii.

Despre FlixMobility

FlixMobility este o companie tânără furnizoare de mobilitate, care oferă noi alternative pentru călătorii accesibile, accesibile și ecologice cu ajutorul brandurilor FlixBus și FlixTrain. Datorită modelului unic de business și a tehnologiei inovatoare, start-up-ul a pus rapid bazele celei mai mari rețele de transport de persoane pe distanțe lungi cu autocarul din Europa și a lansat primele trenuri verzi pe distanțe lungi în 2018. Din 2013, FlixMobility a schimbat modul prin care peste 100 de milioane de persoane au călătorit prin Europa și a creat sute de noi locuri de muncă în industrie. Din diverse orașe din Europa, echipa FlixMobility se ocupă de dezvoltarea tehnologiei, planificarea rețelei, controlul operațiunilor, marketing și vânzări, managementul calității și de dezvoltarea continuă a produselor. Operațiunile zilnice ale autocarelor verzi sunt administrate de partenerii regionali, IMM-uri locale, iar cele ale trenurilor FlixTrain sunt administrate în parteneriat cu companiile private de tren. Prin aceste parteneriate, inovații, spirit antreprenorial și un puternic brand internațional, se întâlnesc calitatea și tradiția. Combinația unică dintre un start-up tehnologic, platformă de e-commerce și transport clasic de persoane a poziționat FlixMobility ca lider înaintea multor corporații internaționale, schimbând permanent mobilitatea europeană.

Despre Actera Group

Actera Group este cel mai mare fond de investiții cu capital privat din Turcia administrând active de peste 3.3 miliarde de dolari. În portofoliul Actera Group se află companii care angajează cumulat peste 35.000 de persoaneși generează profituri de peste 5 miliarde de dolari. Investitorii din fondurile consiliate de Actera Group sunt instituții globale importante printre care se numără fonduri de pensii, insituții multilaterale și fonduri suverane din America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.