Festivalul Veverițelor, de la Buziaș, a ajuns la ediția a șaptea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Concurs gastronomic, muzică populară, costume de epocă și alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor participa în zilele de 10 și 11 iunie, la Festivalul Veverițelor de la Buziaș. Manifestarea ajunge anul acesta la ediția a șaptea. Primăria Orașului Buziaș, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș și Asociația Culturală Izvorașul Buziaș organizează, în perioada 10 – 11 iunie, în stațiune, ediția a VII -a a Festivalului „Zilele Veverițelor”.

Cei prezenți vor avea parte de spectacole de muzică ușoară și populară, cu îndrăgiți artiști, precum și de multe surprize. Ca de fiecare dată un moment mult așteptat este concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”. Manifestarea va începe sâmbătă, 10 iunie, la ora 11.00, cu Ziua Colonadei, unde vor putea fi văzuți „Împăratul Franz Joseph și Împărăteasa Sisi”.

Vor avea loc defilări în costume de epocă, iar Asociația Reconstituiri Istorice din Timișoara va trage salve de tun și va prezenta onorul. Fanfara va cânta pentru localnici și turiști. Oferta gastronomică va fi diversă: sarmale, mici, carne la grătar, gulaș la ceaun, clătite și multe altele.

De la ora 17.00 la ora 18.00, atmosfera va fi întreținută pe platoul din fața Casei de Cultură Buziaș de Springtime Band 2, de la ora 18.00 la ora 19.00 va concerta Asar, de la ora 19.00 la 20.00 – Clar Band, iar de la ora 20.00 la 22.00 – formațiile Fără Filtru și Compact.

Duminică, în parcul din stațiune va fi un adevărat regal de muzică populară, între orele 13 și 22. Îi vor încânta pe cei prezenți cu portul popular mai multe ansambluri folclorice din Săvârșin, Giroc, Moldova Nouă, Nițchidorf, Vermeș, Buziaș și Timișoara.

De asemenea, sunt invitați soliștii: Petrică Miulescu Irimică, Vasile Conea, Ana Munteanu, Ionică Ivan, Carmen Biruescu, Adriana Stanca, Nicolae Ghebaură, Oana Stanca, Raluca Stanca, Cornelia Lupulescu, Liliana Savu Badea, Ramona Gomboși, Ramona Ilieș Drăgan, Roxana Chiriță, Roxana Teodorescu, Anda Seracin, Larisa Păun, Rusnac Maria Anesia, Vlad Amza, Florica Ionțo Penciuc, Mariana Sav, Reli Vilău, Ștefan Murgu, Sea Vesici, Florica Nicoli, Vasile Bizău, Dana Indru, Aisia Maria Ungureanu, Dalin Voila, Caulea Mario și Stoian Leonard. Tot duminică, între orele 14 și 14,30 va avea loc concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”. Festivalul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin Programul TimCultura 2023. (N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.