Festivalul „Podul de Fier”, finanțat cu 253.681 de lei, este o bătaie de joc!

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Timp de 10 zile, în perioada 25 august – 3 septembrie, la Lugoj va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului  „Podul de Fier”, finanțat  cu 253.681 de lei din bugetul local.

Este al treilea din cele mai scumpe proiecte, după „Beer Fest” (381.000 de lei) și Ruga Lugojeană  (307.470 de lei), aprobate de comisia de selecție și evaluare a proiectelor culturale, responsabilă pentru cheltuirea a 2.298.865 de lei din banii lugojenilor, pe proiecte culturale care nu reprezintă cultura.

Dar, după cum se vede, „cultura locală” a aleșilor și demișilor noștri dă pe dinafară, adică nu se oprește aici, pentru că urmează un alt festival, „Orașul Jazz”, ediția a treia, care pentru administrația buciuistă-blidaristă-serendantistă costă doar 244.800 de lei.

Și iată cum doar aceste patru evenimente au scos din buzunarele lugojenilor 1.186.951 de lei, adică mai mult de jumătate din suma totală alocată proiectelor culturale.

Foarte generoasă mai e administrația buciuistă-blidaristă-serendantistă când e vorba de cultură! Însă când e vorba de administrarea orașului se plânge că nu are bani și îi îndatorează pe lugojeni cu 15 milioane de euro pe 12 ani.

Festivalul „Podul de Fier” este un proiect implementat de Centrul de Tineret Lugoj și FITT Timișoara, în parteneriat cu Asociația Fusion of Arts – FOA.

Aici trebuie subliniat că dna Căprariu Rosana Flavia a fost numită în comisia de soluționare a contestațiilor, deși are anumite legături și cu Centrul de Tineret Lugoj, și cu FITT Timișoara, dar mai ales cu Asociația Fusion of Arts – FOA, pe care o conduce.

Festivalul „Podul de Fier” nu se desfășoară pe Podul de Fier

După cum au anunțat organizatorii, festivalul își propune să fie podul între artă, cultură și istorie, între generații, care leagă comunitatea lugojeană de Europa, fiind un proiect cu și despre tineri.

[Cum ne leagă festivalul de Europa este o altă poveste. Poate ne vor lămuri membrii comisiei de evaluare și selecție.]

Anul acesta, organizatorii propun un program extins de ateliere dedicate tinerilor și spectacole pentru publicul larg. Atelierele sunt adresate tinerilor cu vârsta între 14-35 de ani, se vor desfășura la Centrul de Tineret Lugoj și includ două mese pe zi.

[Important de știut! Publicul larg înseamnă doar tineri cu vârsta între 14-35 de ani, pentru că lor le sunt adresate atelierele. Ceilalți să nu îndrăznească să participe pentru a beneficia de două mese pe zi.]

253.681 de lei pentru cultură? NU! Pentru turnee de fotbal, tenis de masă, baschet  și volei

În cadrul festivalului vor avea loc: ateliere de supraviețuire în natură, învățare a limbajului mimico-gestual, experimente științifice, motociclete, pictură și graffitti, printare 3D, imprimare textile și învățarea primului ajutor; turnee de fotbal, tenis de masă, baschet  și volei; parada steagurilor; concerte; teatru de păpuși; food trucks, Luna Park, spumă party; paradă moto.

[Oare nu se confundă cu cultura cu sportul? Atelierele cu motociclete sau de supraviețuire cu motociclete sunt cultură? Și mai e și o paradă moto, care vă întreb, face parte tot din secțiunea motociclete sau e un atelier separat, încadrat tot la cultură? Turneele de fotbal, tenis de masă, baschet  și volei sunt cultură? Parada steagurilor e cultură? Food trucks, Luna Park, spumă party sunt cultură? Cine a aprobat cheltuirea a 253.681 de lei din bugetul local trebuie să răspundă pentru asta.

Și ce pod între artă, cultură și istorie, între generații poate fi acest festival care se bazează pe ateliere de supraviețuire în natură, învățare a limbajului mimico-gestual, experimente științifice, motociclete, pictură și graffitti, printare 3D, imprimare textile și învățarea primului ajutor?]

Accesul la evenimente este gratuit.

[Ciudat. Foarte ciudat! Pentru că evenimentul în sine e gratuit, adică degeaba.]

Cine a aprobat cheltuirea a 253.681 de lei din bugetul local pentru această paranghelie trebuie să răspundă pentru asta. Acest festival chiar este o bătaie de joc la adresa lugojenilor!

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.