Festivalul Național „Traian Iancu”, la a XI-a ediție

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 25 mai 2018, a avut loc la Făget a XI-a ediție a Festivalului Național „Traian Iancu”. În cadrul acestui eveniment, susținut de Primăria Făget și de Asociația Cultural-Artistică „Făgețeana”, a fost oficiat un serviciu religios la mormântul bardului plaiurilor făgețene, după care, la casa memorială  ,,Traian Iancu”, în prezența unui numeros public, a fost evocată personalitatea și opera poetului.

Au fost prezentate două noi volume de versuri, „Lauda istoriei” și „Cântec dulce din părinți”, creații care au văzut lumina tiparului prin grija Mariei Iancu, soția marelui dispărut, și a lui Ioan Gheorghe Oltean, președintele Asociației Cultural-Artistice „Făgețeana”. Pașca Adrian, Sasu Leonardo, Pașca Sebastian, Farcaș Iasmina și Irimie Eduard, elevi în clasa a IV-a, Barboni Anais, Șimoniac Simina, clasa a IX-a, (îndrumați de prof. Angelica Brezovan și Alina Iova), de la  Liceul „Traian Vuia”, au recitat versuri din volumele nou apărute.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost lansat un volum de poezie al poetului Geo Galetaru, care a primit și Marele Premiu al festivalului. Au fost acordate și două diplome de merit, pentru activitatea laborioasă de culegere și promovare a operei lui Traian Iancu. Ion Gheorghe Oltean și Maria Iancu au fost ceilalți doi premianți.

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național „Traian Iancu” s-a bucurat de un real succes, dovedind încă o dată prețuirea pe care o arată făgețenii înaintașului lor.

 

Dan TIMARU

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.