Festivalul Internaţional `Lucian Blaga”, Ediţia a XVIII-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Biblioteca Muncipală Lugoj, în colaborare cu Primăria Muncipiului Lugoj, organizează, în cadrul Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”, de la Lugoj – ediţia a XVIII-a 2018, Concursul de creație literară – ediţia a IX-a 2018, deschis tuturor elevilor, creatori de poezie şi eseuri, cu vârsta cuprinsă între 12 – 19 ani, organizat pe două secţiuni de vârstă (12 – 15 ani şi 16 – 19 ani).

Plicurile şi e-mail-urile cu cele 5 poezii şi/ sau eseul participante la Concursul de Creaţie Literară se vor primi pe adresa poştală şi pe cele două e-mail-uri ale Bibliotecii Municipale Lugoj (biblioteca_lugoj@yahoo.com şi/ sau biblioteca.municipală.lugoj@gmail.com) din 1 septembrie 2018, până în 25 septembrie 2018.

Poeziile şi eseurile premiate vor fi publicate în cea de a IX-a Antologie a Festivalului Internaţional “Lucian Blaga” de la Lugoj, ediţia a XVIII-a, 2018. Înmânarea Antologiei, a Diplomelor şi a Premiilor pentru poezie şi eseu se va face în ziua Festivităţii de Premiere, dată care va fi stabilită ulterior și va fi publicată în mass-media.

Ediţia din acest an Centenar a Festivalului Internaţional “Lucian Blaga” de la Lugoj se va desfăsura, pentru prima dată, în “Casa Bredicenilor” de la Lugoj (str. V. V. Delamarina, nr. 4), unde a trăit și a creat poetul, dramaturgul și filosoful Lucian Blaga, alături de soția sa Cornelia Blaga Brediceanu (soţia poetului, din binecunoscuta familie a Bredicenilor din Lugoj).

Adriana Weimer

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.