Concursul de Cross-Country „Cupa CBT Nădrag”, ediția a treia, s-a încheiat cu un gulaş la ceaun

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 18 august 2018, la Nădrag, a avut loc cea de-a III-a ediție a Cupei CBT Nădrag, organizatorii acestui concurs fiind Clubul Bănățean de Turism și Timisiensis Bikers, având ca parteneri: Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, Consiliul Județean Timiș, precum și Primăria Nădrag.

Concursul a fost unul de tip XC (Cross-Country), al cărui traseu are o lungime de aproximativ 32 km și o diferență de nivel de aproximativ 830 m. Traseul a fost marcat pe toată lungimea lui de către echipa Clubului Bănățean de Turism în 2015.

Din cei 32 de km ai competiției, 8 km au fost pe asfalt, prin localitate, după care s-a continuat pe Valea Padeșului și pe Valea Cârlionțului, restul fiind pe un drum forestier pietruit, de legătură către Valea Gosta, cu porțiuni de pământ (în zona mai înaltă a traseului), apoi s-a revenit pe Valea Padeșului.

Traseul, 75% off-road, se află situat într-o zonă împădurită, cu un farmec aparte. „Mulțumim concurenților pentru participare, fair-play și înțelegerea de care au dat dovadă în timpul, dar și după competiție. Mulțumim tuturor celor că au fost alături de noi la cea de-a treia ediție a Cupei CBT Nădrag. Ne vedem anul viitor la Cupa CBT Nădrag – ediția a IV-a”, au declarat organizatorii celei de-a III-a ediții a competiției de Cross-Country, din partea Timisiensis Bikers.

Câștigătorii competiției au fost următorii: Podium băieți: Locul I: Bogdanescu Laurentiu (Arad) – 1:14:16; Locul II: Zoltan Vozar (Bekescsaba) – 1:20:10; Locul III: Attila Csuvar (Bekescsaba) – 1:25:20; Podium fete: Locul I: Petruș Larisa (Timișoara) – 1:49:16:59.

Câstigătorilor competiției le-au fost înmânate diplome, premii din partea organizatorilor, materiale de promovare a turismului, toți ceilalți concurenți primind diplome de participare. După premiere, toți participanții au fost invitați să servească un gulaș la ceaun la Pizzeria „La Dana” din Nădrag, renumită în zonă.

O altă realizare deosebită pentru turism o reprezintă deschiderea de către Primăria Nădrag, în luna iulie a acestui an, a Parcului de aventură, unicul parc de aventură din estul județului Timiș, amenajat  pe o culme la ieșirea din localitate, înspre fosta cabană Căpriorul, în Poiana Negri, pe o suprafață cu șase trasee de diferite grade de dificultate și 64 de elemente suspendate: tra-versări, săritoare, platforme și cățărători și 40 de echipamente de securitate, cele 4 trasee pentru adulți și cele 2 pentru copii, având personal pentru supraveghere. Parcul este deschis duminica, între 11-17, pe fiecare dintre rute turiștii se pot da cu tiroliana. Intrarea este liberă.

Estera CIMPONERIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.