Festivalul Euroregional de Folclor România-Serbia, la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

În perioada 8-10 iunie 2018, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” organizează Festivalul Euroregional de Folclor România-Serbia, ediția I ,,Prețuirea folclorului și a tradițiilor românești prin cântec, joc și poezie”.

Scopul festivalului este acela de a marca Centenarul prin promovarea folclorului și a tradițiilor naționale în rândul tinerei generații.

La festival participă invitați aleși, ținând cont de potențialul folcloric oferit de regiunea din care aceștia provin:

„Ansamblul folcloric de copii și tineret „Ghiocelul” – Sibiu (Sibiu); Ansamblul folcloric „Chindia” – Ploiești (Prahova); Ansamblul folcloric „Floricica Teiului” – Dioști (Dolj), Ansamblul de dansuri și cântece populare „Piatra Craiului” – Zărnești (Brașov); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Brâulețul” Prâșcoveni (Olt); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Armenișana” (Caraș-Severin); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Iarmisara” – Geoagiu (Hunedoara); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Iorgovanul Comloșan” Comloșu Mare (Timiș), Ansamblul folcloric „Florile Stăvilarului” Coșteiu (Timiș), Ansamblul folcloric de copii „Steluțele coșteiene” Coșteiu (Timiș); Ansamblul de dansuri „Brăniștenii” Lugoj (Timiș), Ansamblul de dansuri și cântece populare din Lokve (Serbia).

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Agenda Culturală și de ONG-ul Școala Bănățeană, găzduit de Căminul Cultural Coșteiu.

Doritorii sunt așteptați sâmbătă, 9 iunie,  începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural Coșteiu, pentru a lua parte la programul artistic.

AL PRESS

Despre admin 6222 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.