Festivalul Euroregional de Folclor România-Serbia, la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 8-10 iunie 2018, Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” organizează Festivalul Euroregional de Folclor România-Serbia, ediția I ,,Prețuirea folclorului și a tradițiilor românești prin cântec, joc și poezie”.

Scopul festivalului este acela de a marca Centenarul prin promovarea folclorului și a tradițiilor naționale în rândul tinerei generații.

La festival participă invitați aleși, ținând cont de potențialul folcloric oferit de regiunea din care aceștia provin:

„Ansamblul folcloric de copii și tineret „Ghiocelul” – Sibiu (Sibiu); Ansamblul folcloric „Chindia” – Ploiești (Prahova); Ansamblul folcloric „Floricica Teiului” – Dioști (Dolj), Ansamblul de dansuri și cântece populare „Piatra Craiului” – Zărnești (Brașov); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Brâulețul” Prâșcoveni (Olt); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Armenișana” (Caraș-Severin); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Iarmisara” – Geoagiu (Hunedoara); Ansamblul de dansuri și cântece populare „Iorgovanul Comloșan” Comloșu Mare (Timiș), Ansamblul folcloric „Florile Stăvilarului” Coșteiu (Timiș), Ansamblul folcloric de copii „Steluțele coșteiene” Coșteiu (Timiș); Ansamblul de dansuri „Brăniștenii” Lugoj (Timiș), Ansamblul de dansuri și cântece populare din Lokve (Serbia).

Proiectul este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul Agenda Culturală și de ONG-ul Școala Bănățeană, găzduit de Căminul Cultural Coșteiu.

Doritorii sunt așteptați sâmbătă, 9 iunie,  începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural Coșteiu, pentru a lua parte la programul artistic.

AL PRESS

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.