Festivalul de Operă și Operetă, la final. Mii de spectatori s-au bucurat de cinci zile de magia lirică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Festivalul de Operă și Operetă, ediția a XVII-a, a revenit în acest an în cadrul unic din Parcul Rozelor, oferind celor peste 4000 de spectatori momente unice de magie lirică.

La această ediție, Opera a pregătit cinci spectacole deosebite: „Mozart sub clar de lună” în debutul festivalului, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, în cea de-a doua zi, musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock la data de 2 septembrie 2022, spectacolul de operă „La Traviata” de Giuseppe Verdi, la data de 3 septembrie 2022, și în încheierea acestei ediții, spectacolul de operă „Tosca” de Giacomo Puccini. Musicalul „Scripcarul pe acoperiș”, s-a desfășurat din cauza condițiilor meteorologice neprielnice în sala Operei, bucurându-se de o sală arhiplină, mai exact de 600 de spectatori.

Toate cele cinci spectacole din cadrul acestei ediții a Festivalului de Operă și Operetă în aer liber, de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor și din sala Operei au avut intrarea liberă.

Spectacolele au fost prezentate de artiștii Operei Naționale Române din Timișoara (soliștii vocali și de balet, orchestra, corul și ansamblul de balet) alături de artiștii invitați: soprana Diana Țugui- solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, baritonul Cătălin Țoropoc-solist al Operei Naționale din București și dirijorii: Friedrich Pfeiffer (Viena), Vlad Conta de la Opera Națională București și David Crescenzi de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

În speranța revederii la următoarea ediție, organizatorii Festivalului de Operă și Operetă își propun în continuare să conecteze orașul și regiunea la o experiență unică a întâlnirii genului liric, devenind unul dintre cele mai importante evenimente culturale din partea de vest a țării.

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă este un eveniment finanțat de Ministerul Culturii, Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și de Consiliul Județean Timiș prin Programul TimCultura 2022.

Opera Națională Română din Timișoara

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.