Fără păcănele în Lugoj! Un proiect de lege adoptat de Senat le mută la periferie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul de lege care scoate în afara localităților sălile de jocuri de noroc a fost adoptat marți de senatori. Conform inițiativei legislative, licenţa pentru jocurile de noroc se acordă în funcţie de numărul de locuitori ai localităţii, dovedit prin adeverinţă eliberată de autoritatea administraţiei publice locale, astfel încât să existe cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

Prin urmare, la Lugoj nu vor fi mai mult de două săli de jocuri, dar și acestea trebuie să fie în afara orașului. Proiectul de lege  prevede că spațiul dedicat jocurilor de noroc este situat la cel cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei și vizează toate agențiile de pariuri, cazinourile sau aparatele de tip păcănele sau slot machines, fiind exceptate agențiile Loto pentru comercializarea propriilor produse.

În plus, amenda pentru cei care permit accesul minorilor în locaţiile cu jocuri de noroc se sancţionează la prima abatere cu amendă de la 100.000 la 200.000 lei. La a doua abatere, licenţa operatorului este suspendată 6 luni, iar la a treia abatere licenţa este anulată fără posibilitatea de licenţiere timp de 3 ani.

Toate sălile de jocuri de noroc trebuie mutate la marginea localităților într-un termen de 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial. Deocamdată, proiectul urmează să meargă la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. (A. O.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.