Cum vor fi testați elevii în școli pentru consumul de droguri

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sorin Ion, secretar de stat al Ministerului Educaţiei, a declarat luni seară, 4 septembrie, că nu va avea loc o testare generală în masă a elevilor în şcoli pentru a depista consumul de droguri, ci se va forma o comisie care va decide cine este testat, dar numai cu consimţământul părinţilor sau al elevilor majori.

Potrivit oficialului din Ministerul Educației, procedurile de testare şi monitorizare ale consumului de droguri în rândul elevilor vor fi făcute în urma unui plan naţional de acţiune care implică mai multe ministere.

„Planul comun de acţiune se realizează la începutul fiecărui an şcolar, dar nou în acest an este că acest plan extinde partenerii care sunt implicaţi. Vom  stabili cadrul normativ şi procedural necesar pentru testarea antidrog, pentru că aceasta este tema zilei, testarea antidrog în şcoli. Nu o să stabilim printr-un plan naţional care în cele din urmă este un acord de parteneriat între ministere, ci printr-un act normativ”, a declarat Sorin Ion.

El a precizat că testarea elevilor pentru consumul de droguri se va face în condiţii de confidenţialitate.

„Vorbim despre o eventuală testare în condiţii de confidenţialitate, în condiţii de acord al părinţilor elevilor minori sau acordul elevului major, pentru că la acest moment nu cred că se pune problema unei testări forţate. Asta este exclus. Suntem la început de drum cu discuţia despre testările în şcoli. Nu va fi reglementată prin Planul naţional comun de acţiune, ci prin acte normative cum ar fi ordin comun al ministerelor implicate”, a mai spus oficialul din Ministerul Educație

Potrivit acestuia, „este important că suntem conştienţi de gravitatea lucrurilor, nu încercăm să ascundem o problemă evidentă şi suntem decişi, toate instituţiile implicate, să contribuim la ameliorarea problemei”.

Primul care a anunțat că se ia în calcul din această toamnă testarea antidrog în școli a fost ministrul de interne Cătălin Predoiu. Iar asta după accidentul de lângă stațiunea 2 Mai în care un tânăr de 19 ani, sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, dintre care doi au murit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.