Familia Regală a României vine la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Eveniment istoric pentru Lugoj. Familia Regală a României vine în orașul de pe Timiș, unde va participa la o Sfântă Lirurghie pentru sufletul Reginei Ana, care va fi oficiată de preotul Daniel Pozsonyi, joi, 1 august, de la ora 12, la Biserica Parohială Romano-Catolică “Preasfânta Treime” (strada Bucegi, nr.4). Slujba va avea loc la împlinirea a trei ani de la trecerea Reginei Ana în cele veșnice. După cum a anunțat Familia Regală, la ceremonia religioasă vor participa Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu. Important de menționat este faptul că solicitarea de a oficia slujba în biserica lugojeană a venit chiar din partea Casei Regale.

„Joi, pentru noi și pentru tot orașul Lugoj, este o mare onoare să primim Familia Regală în vizită și vom desfășura o Liturghie de come-morare a celor trei ani care s-au scurs de la trecerea în cele veșnice ale Majestății Sale, Regina Ana. Casa Regală și-a exprimat dorința ca în biserica Parohială Romano-Catolică din Lugoj să aibă loc această Sfântă Liturghie pentru sufletul Majestății Sale, Regina Ana. Este o onoare și un privilegiu că familia și Casa Regală a României au ales să vină în biserica noastră din Lugoj”,

a declarat preotul Daniel Poszonyi.

Regina Ana a murit în 1 august 2016, într-un spital din Elveția, și a fost înmormântată la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, pe 13 august 2016. Au fost primele funeralii regale din România după anul 1938. În cele trei zile de ceremonii funerare, România și Republica Moldova au declarat doliu național.

„Casa Regală nu a menționat moti-vul pentru care a ales biserica noastră pentru această comemorare, dar du-pă cum știm, ei au un castel regal la Săvârșin și mă gândesc că, fiind în zonă, ne-au ales în acest an pe noi pentru acest privilegiu pentru care ne bucurăm cu toții și se bucură și orașul Lugoj, atât credincioșii catolici, cât și toți oamenii care sunt interesați să participe la acest eveniment”,

a precizat preotul Daniel Poszonyi.

Întâmpinarea Familiei Regale va  avea loc la ora 11.50 de către reprezentanții bisericii romano-catolice, dar și de către autorități. Apoi, de la ora 12, va începe Sfânta Liturghie, după care distinșii oaspeți vor putea face un tur al bisericii și vor primi un cadou de la gazde. Familia Regală a anunțat că toți cei care doresc să ia parte la Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a României sunt bineveniți.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.