Făgetul a scăpat de inundații, dar la Lugoj este cod galben

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Râurile din județul Timiș continuă să aibă debite ridicate după ploile din ultimele zile. La Făget nu au fost inundații, deși a existat avertizare hidrologică de cod roșu. Administrația Bazinală de Apă Banat transmite că au loc creșteri de debite pe cursurile medii ale râurilor Bega și Timiș. În ceea ce privește cursul superior al râului Bega, după ploile din ultimele 24 ore, s-a depășit cota de inundație la Stația hidrologică Făget.

ABA Banat anunță depășiri de 31,2 l/mp la stația hidrometrică Poieni și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Luncani. Cu toate acestea, pe cursul superior al Begăi nu s-au înregistrat inundații, potrivit reprezentanților instituției.

„În acest moment, pe cursul superior al râului Bega debitele și nivelurile sunt în scădere, urmând să crească pe cursul mijlociu și inferior, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău”,

anunță ABA Banat. În ceea ce privește Timișul, pe cursul superior se înregistrează debite în scădere. La stația hidrometrică din Lugoj, debitele sunt depășite, iar codul galben este în vigoare.

„Rămân creșteri de debite și niveluri pe cursul mijlociu al râului Timiș care la s.h. Lugoj este pe cod galben hidrologic (faza I depășită)”,

transmit reprezentanții ABA Banat.

(A. D.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.