Făgetul a obținut locul al II-lea la secțiunea „Laureați” a concursului „Lada cu zestre”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Orașul Făget a obținut locul al II-lea la secțiunea „Laureați” în cadrul Festivalului concurs „Lada cu zestre”, organizat de Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în 28 iulie 2023, ca o ediţie specială de Ziua Judeţului Timiş. Spectacolul a debutat în Piața Victoriei, unde participanții au încins o horă bănățeană, apoi au străbatut, în sunet de torogoate, centrul Timișoarei, până la sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, unde a avut loc spectacolul de gală și decernarea premiilor Festivalului-Concurs „Lada cu Zestre”. La ediția din acest an au participat  peste 3.500 de artiști, au fost 7 spectacole folclorice, totalizând peste 40 de ore, 35 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale și peste 400 de preparate gastronomice.

Marele premiu al festivalului a fost câștigat de Sânnicolau Mare. La secțiunea „Laureați”, premiul I a fost câștigat de orașul Deta, premiul II de Orașul Făget, iar premiul al III-lea de Comuna Găvojdia. La secțiunea „Zestrea Timișului”, clasamentul este următorul: premiul I – Giroc, premiul II – Voiteg și premiul III – Ghilad. S-au acordat premii în bani în valoare de peste 20.000 de lei.

„Mulțumesc făgețenilor participanți,  copiilor noștri talentați de la Ansamblul Făgețeana și părinților acestora,  organizatorilor (CCAJ Timiș, dir. Liliana Laichici), domnului primar Avram Marcel, managerului Casei de cultură din Făget, prof. Mihaela Erika Popovici, coregrafului Cristian Moț și nu în ultimul rând Președintelui Consiliului Județean Timiș,  dl Alin Nica”, a transmis Mircea N. Cârţişorean.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.