Evenimentele de cultură gastronomică Banat Brunch 2022 în județele Timiș și Arad

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Unul dintre cele mai apreciate și căutate produse turistice din județul Timiș și regiune – evenimentele de cultură gastronomică Banat Brunch – își reia seria de manifestări în acest an începând cu 30 aprilie.

Având ca scop inițial crearea de alternative economice pentru locuitorii din sate prin turism sustenabil, producția de alimente și cea de meșteșuguri sub brand local, Banat Brunch a dovedit că poate contribui consistent la păstrarea peisajului cultural și salvarea elementelor de patrimoniu, dar și la dezvoltarea turismului în mediul rural și regiune.

Folosind ca laitmotiv cultura gastronomică locală, evenimentele Banat Brunch au crescut interesul călătorilor, atât din țară cât și din străinătate, pentru zona rurală ca alternativă de activități de tip slow travel și i-au ajutat pe aceștia să aprecieze mai mult valoarea resurselor locale.

Banat Brunch este un proiect derulat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș în colaborare cu Asociația My Transilvania.

Vă rog să găsiți mai jos Programul Banat Brunch 2022 cu precizarea că organizarea fiecărui eveniment va ține cont de regulile de siguranță aplicabile la data desfășurării lui și se va plia pe cerințele acestora.

Programul a fost conceput de Turism Timiș în colaborare cu partenerii locali încă din luna ianuarie, cu scopul de a oferi agențiilor de turism de incoming și ghizilor de turism evenimente predictibile în jurul cărora să poată construi  pe parcursul întregului an oferte turistice locale pentru grupuri de turiști. Programul va fi prezentat și la București, în cadrul Târgului de turism al României, în perioada 23-27 februarie 2022, unde județul Timiș participă cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și se va afla pentru promovare la Romexpo, în Hala B2, standul 65.

 Banat Brunch 2022

 1. Sat Costeiu de Sus, comuna Margina – 30 aprilie
 2. Sat Berini, comuna Sacoșul Turcesc – 07 mai
 3. Urban Brunch Timișoara, Ronaț – 14 mai
 4. Sat Bulza, comuna Margina – 21 mai
 5. Casa Ferch, oraș Deta – 04 iunie
 6. Comuna Curtea – 11 iunie
 7. Sat Firiteaz, comuna Șagu, județul Arad – 18 iunie
 8. Lanul de Lavanda, sat Zorani, comuna Margina– 25 iunie
 9. Sat Zolt, comuna Fârdea – 02 iulie
 10. Sat Rudna, comuna Giulvăz – 06 august
 11. Comuna Pietroasa – 13 august
 12. Sat Duboz, comuna Nițchidorf – 20 august
 13. Sat Bulza, comuna Margina – 27 august
 14. Sat Românești, comuna Tomești – 03 septembrie
 15. Sat Zolt, comuna Fârdea – 10 septembrie
 16. Sat Costeiu de Sus, comuna Margina – 17 septembrie
 17. Sat Sintești, comuna Margina – 01 octombrie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.