Eveniment istoric: vizită regală la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Eveniment istoric la Lugoj. Familia Regală a României, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu, au sosit joi, 1 august 2019, în orașul de pe Timiș, unde au participat la o Sfântă Liturghie pentru sufletul Reginei Ana. Slujba a fost oficiată de preotul Daniel Pozsonyi, la Biserica Parohială Romano-Catolică „Preasfânta Treime”, de pe strada Bucegi, cu ocazia împlinirii a trei ani de la trecerea Reginei Ana la cele veșnice.  La eveniment au participat reprezentanți ai celorlalte culte creștine din Lugoj, primarul Francisc Boldea, care a întâmpinat familia regală la sosirea în biserică, și numeroși credincioși.

La finalul slujbei, Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei, a ținut și un scurt discurs în biserică.

Vă mulțumesc că ați venit alături de noi. Sunt foarte emoționată să văd atât de multe persoane care au venit aici. Regina Ana a iubit această țară foarte mult. Vă mulțumesc că sunteți aici alături de noi”,

a transmis Majestatea Sa, Margareta.

Lugojenii au venit în număr mare pentru a participa la liturghie și pentru a se întâlni cu reprezentanții Casei Regale ai României.

„Pentru biserica noastră a fost o mare onoare o asemenea vizită. Am fost impresionați de liturghia care s-a ținut în memoria Reginei Ana, am fost impresionați de Majestatea Sa, de Principe, de felul lor de a fi, de conduită, de modul în care s-au comportat enoriașii. Cu alte cuvinte, profund impresionați și onorați de această vizită deosebită pentru orașul nostru”,

a declarat una dintre participantele la ceremonia religioasă.

Oficierea slujbei în biserica Romano-Catolică din Lugoj s-a făcut chiar la dorința Casei Regale. Întrebată de ce a ales tocmai biserica din Lugoj, Majestatea Sa, Margareta a răspuns:

Pentru că suntem la Săvârșin și am vrut să alegem în fiecare an alt loc și așa s-a întâmplat”.

La finalul ceremoniei religioase, preotul care a oficiat-o a prezentat un scurt istoric al lăcașului de cult, iar familia regală a primit un cadou simbolic și flori de la organizatori.

Regina Ana a murit în 1 august 2016, la un spital din Elveția și a fost înmormântată la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, pe 13 august 2016.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.