EUROPAfest 30, eveniment la Palatul Regal

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Marti, 11 aprilie, a avut loc Seara Palatului Elisabeta dedicata EUROPAfest 30 in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu. La eveniment au participat reprezentanti ai mediului diplomatic, business si artistic din Romania.

Festivalul International EUROPAfest este singurul din Europa care reuneste patru genuri muzicale – jazz, blues, pop si muzica clasica. Evenimentul se desfasoara de 19 ani sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta si al Altetei Sale Regale Principele Radu  iar din 2015 a primit titulatura Europe’s Finest Festival, acordata de Comisia Europeana si Parlamentul European prin Asociatia Europeana a Festivalurilor.

Intr-o scrisoare adresata organizatorilor si partenerilor evenimentului ASR Principele Radu a declarat “Alaturi de Majestatea Sa Custodele Coroanei am acordat festivalului si concursului EUROPAfest Inaltul Patronaj Regal in anul 2005, convinsi fiind de calitatea, diversitatea si efervescenta culturala generata de concertele de jazz, blues, pop si classic, cu muzicieni europeni si din Statele Unite ale Americii, Australia, China si Japonia.”

In 2023 festivalul sarbatoreste trei decenii de existenta neintrerupta, in care a prezentat peste 900 de concerte cu artisti din Europa, dar si de pe celelalte continente.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest ne-a declarat: “Este o onoare sa primim in continuare recunoasterea Casei Regale pentru munca depusa cu dedicatie in toti acesti ani in aria culturala. Inaltul Patronaj ne bucura, dar in acelasi timp ne si obliga moral sa respectam si sa actionam in spiritul valorilor care definesc regalitatea – corectitudine, seriozitate si onestitate, pretuind traditia. Editia aniversara 30 pastreaza aceleasi standarde profesionale si va aduce bucuria si frumosul in vietile oamenilor, cu artisti din peste 25 de tari”.

EUROPAfest 30 se deruleaza in Bucuresti intre 7 si 15 iulie. Mai multe detalii despre artistii invitati, evenimentele din agenda si locatii vor fi oferite in curand atat pe site-ul festivalului www.europafest.ro, cat si pe pagina de facebook.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.