Eșarfele se pot purta doar toamna? Tipuri și utilitatea eșarfelor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Eșarfe damă

Toamna inseamna pe langa aparitia temperaturilor mult mai scazute si posibilitatea femeilor de a-si etala o parte din minunatele accesorii ascunse in garderoba in timpul verii. De la gecile de piele si pana la sacouri sau esarfe dama, pasionatele de fashion au ocazia sa isi puna la punct tinutele desprinse parca din paginile revistelor de moda.

Orice femeie stie ca o tinuta nu este completa decat atunci cand este accesorizata in mod corespunzator. Micile accente finale pot scoate din anonimat o tinuta sau o pot distruge in cazul in care nu sunt alese in cel mai potrivit mod. Intregul outfit trebuie sa fie un tot unitar pentru ca rezultatul obtinut sa incante privirile si sa starneasca interesul celor din jur.

Minunatele esarfe dama sunt cele mai accesibile din punct de vedere financiar motiv pentru care sunt purtate cu entuziasm de femeile din intreaga lume. Dincolo de latura lor practica si anume faptul ca protejeaza corpul impotriva temperaturilor scazute, dar si a vantului, esarfele au si o latura estetica reusind sa transforme o bluza banala intr-o tinuta eleganta si sofistica.

Din punct de vedere istoric, esarfa apare in insemnari inca din Roma antica. Acestea aveau un rol igienic ajutandu-i pe barbati sa isi stearga urmele de transpiratie in timpul eforturilor fizice pe care le depuneau. Cu timpul a inceput sa capete si o alta insemnatate astfel ca in secolul XIX a purta o esarfa era echivalentul recunoasterii si apartenentei la o anumita structura politica. Initiale erau confectionate din matase pentru ca incepand cu secolul XX sa se foloseasa inclusiv lana, mai ales in timpul iernii.

Tipuri de esarfe dama

Exista esarfe subtiri perfecte pentru zilele insorite de iarna, dar si esarfe mai groase potrivite pentru zilele friguroase cand nimic nu pare sa protejeze corpul impotriva viscolului. Stilistii recomanda alegerea corecta a esarfei pentru ca aspectul general sa fie unul placut. Spre exemplu, marimea este importanta, mai ales in cazul persoanelor minione care nu pot alege niste esarfe mult prea voluminoase. De asemenea, trebuie achizitionate acele modele care sa se potriveasca situatiilor in care femeile se vor regasi pe parcursul zilei. Este mai mult decat evident faptul ca o esarfa cu insertii sclipicioase nu are ce cauta in timpul programului de munca, acestea fiind mult mai potrivite pentru serile petrecute in oras.

In general, esarfele simple sunt cele mai indicate atunci cand tinuta este mult prea incarcata. O esarfa din matase intr-o culoare uni este accesoriul perfect pe care orice femeie poate sa il poarte indiferent de ocazie. In cazul in care tinuta este una all back, spre exemplu, se poate miza pe o esarfa cu un imprimeu in tendinte, asa cum sunt cele inflorate.

Utilitatea esarfelor

Designerii au venit cu tot felul de idei interesante pentru a integra esarfele intr-un mod cat mai original in tinuta. Acestea se pot purta agatate de orice geanta pentru a-i reda stralucirea si pentru a o scoate din umbra. Daca o femeie a inceput sa se plictiseasca de geanta pe care o are, nu este nevoie sa cumpere una noua, poate pur si simplu sa o accesorizeze cu diverse esarfe in functie de tinutele pe care le alege in ziua respectiva.

Mai mult decat atat, esarfele pot fi folosite si pe post de curea conturand un aer stilat si elegant. Se potrivesc de minune cu o pereche de pantaloni skinny negri, un top in tendinte si o pereche de pantofi stiletto. Cu o astfel de tinuta, doamnele si domnisoarele pot merge atat la birou, dar si intr-o seara in oras fiind pregatite sa petreaca timp de calitate in compania celor dragi.

Esarfele pot fi purtate chiar si in par de catre persoanele indraznete care au un plus de imaginatie si care stiu cum sa le foloseasca. Fie in jurul unui coc, fie pe post de bentita, cu siguranta vor atrage privirile celor din jur. Femeile trebuie sa invete sa fie cat mai creative si sa foloseasca niste banale accesorii in cele mai ingenioase moduri astfel incat rezultatul final sa fie unul cu adevarat spectaculos.

Ca orice alt obiect vestimentar si esarfele trebuie spalate si curatate cu mare grija pentru a nu se deterioara. In cazul celor din matase, se va folosi un program cu o temperatura cat mai scazuta, in vreme ce esafele groase de iarna nu trebuie sa fie supuse unui program de centrifugare mult prea prelungit.

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.