Erwin Floroni revine pentru a-i reîmprospăta memoria lui Buciu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După cum a anunțat în numărul trecut al Ziarului Actualitatea, pentru a reîmprospăta memoria lui Claudiu Buciu, dar și ziariștilor din presa locală,  Erwin Floroni, președinte USR Lugoj, revine și își prezintă activitatea din timpul cât a fost manager al Spitalului „Teodor Andrei”. Răspunsul vine în urma unei emisiuni de la Televiziunea Europa Nova Timișoara, în care Buciu i-a atacat dur pe Dobra și pe Floroni.

„Am ajuns la datorii zero la spital. Am preluat cu datorii de 5,7 milioane de lei și în 2 ani am ajuns să avem datorii zero. Printr-un management eficient, corect și prin mod bun simț. Înainte, cineva a primit spitalul cu zero datorii și în 3 ani l-a adus la 5,7 milioane datorii, îmi spuneți dumneavoastră ce fel de manager a fost, care a considerat prioritar să pună camere video prin curtea spitalului sau să pună barieră la intrare cu cameră video, dar nu să facă saloane la pacienți. Așa manager a fost. Poate să candideze, dar cu un asemenea CV ar fi un primar foarte prost”, a spus Buciu.

«Campania electorală începută de un politician „ales” lugojean a devenit doar o campanie de denigrare, nimic altceva. De o perioadă de timp, sunt ținta mai multor atacuri in mass-media, provocate de același personaj „ales” al orașului. Am preferat să nu îi răspund. Am un nivel de educație.

Am fost managerul Spitalului „Teodor Andrei” timp de aproape patru ani în urma unui concurs și nu în urma unei numiri politice. Concursul s-a desfășurat in prezența a 10 observatori, printre care și actualul consilier al primarului interimar, concurs de altfel înregistrat de către reprezentantul ziarului Redeșteptarea, dl Cristian Ghinea. Mă gândesc că dacă atunci nu au fost sesizate nereguli de către actualul consilier, care este rostul menționării lor după patru ani?

În limita unui buget, trecut și aprobat (sau nu) de consiliul local din acea vreme, m-am dedicat rezolvă-rii problemelor spitalului. Politicianul consilier mă a-cuză că am fost un manager prost. Repet, de vorbit, se pot vorbi multe. Fiecare are dreptul să își exprime părerea, dar până la urmă, hârtiile “vorbesc”.

Există dovezi foarte clare despre datoriile spitalului, de la începutul mandatului meu până la finele lui. Nu am preluat spitalul cu zero datorii, așa cum afirmă dumnealui, ci, conform contractului de management semnat la începutul mandatului din 24.08.2017, datoria se ridica la 2.634.188,75 lei.

Achiziția unui generator și repararea și repunerea în funcțiune a turnului de apă au făcut ca în iarna lui 2018 spitalul să fie singura instituție din oraș care a beneficiat de curent, de apă caldă și căldură.

Iluminatul integral al curții spitalului (sau cum afirmă unii „a schimbat și el 3 becuri”), investiția într-o nouă cale de acces în spital, achiziția unui computer tomograf, achiziționarea de aparatură medicală prin ADR Vest sau pe banii de la CJ Timiș prin contactele de minimis, precum și cele două proiecte, de 1 milion și 5,5 milioane de euro, reabilitarea integrală a secțiilor de ginecologie, boli infecțioase si parțial neonatologie pot fi la prima vedere „banale”. Citat: „atât a făcut și el”.

Cu un spital construit în anul 1911, cu o infrastructură veche și o compartimentare ca în 1911, ce puteai să și faci mai mult cu bani puțini?

Tocmai de aceea am demarat ideea de Spital Nou în toate ședințele de consiliu local din acea vreme, idee preluată de actuala administrație.

Pentru o lămurire finală: s-a tot spus despre faptul că „medicul Floroni și-a pus marmură neagră”. În primul rând, respectivii „acuzatori” ar fi trebuit să consulte un un geolog, care să le explice diferența dintre marmura neagră și granit. Acele plăci au fost montate pe holul principal al spitalului (care nu este al meu) în fața celor două săli în care se efectuau donările de sânge, săli reabilitate să corespundă cerințelor impuse de Centrul de Transfuzie Timiș. Astfel a fost readus în Lugoj programul de donări de sânge pentru salvarea de vieți.

În altă ordine de idei, dl consilier al primarului interimar nu cred că este invitat în emisiuni televizate pentru a se plânge de faptul că, acum 4 ani, am fost un manager prost, ci pentru a explica de ce în ultimii doi ani în Lugoj nu s-a făcut NIMIC. De ce nu a făcut aceste afirmații în perioada mandatului meu, că doar nimic nu îl oprea!», a concluzionat Erwin Floroni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.