Eminescu, un vis în așteptare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, în Sala Festivă a Cercului Militar Lugoj, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor concursului internațional de creație literar-artistică „Eminescu, un vis în așteptare” pentru zona de vest a României, organizat de Batalionul 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina”.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost comemorat omul de cultură, gazetarul, ziaristul, vocea de aur a Radioului, omul care a scris istoria clipei, Doru-Dinu Glăvan, fost președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, prietenul tuturor celor care și-au dedicat ani din viață scrisului și nu numai.

Cuvântul de întâmpinare l-a avut șeful Cercului Militar Lugoj, locotenent-colonel (r) Cristinel Vecerdea, urmat de dl. Dumitru Buțoi, vicepreședintele filialei Timiș a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, doamna Henrieta Szabo, managerul Bibliotecii Municipale Lugoj, precum și personalități marcante ale mediului cultural și literar, care au prezentat și recitat din opera eminesciană.

La final au fost oferite diplome și premii oamenilor iubitori de cultură.

Activitatea s-a defășurat cu respectarea normelor de protecție sanitară împotriva infectării cu virusul SARS-Cov2.

Preot Militar al Garnizoanei Lugoj,

Emanuel GAFIȚA

 

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.