Elevul Sergiu Novac, medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Alina OLAR

Elevul Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, a obținut medalia de bronz la cea de-a 61-a Olimpiadă Internațională de  Matematică pentru elevii de liceu.

Competiția, desfășurată în perioada 19 – 28 septembrie 2020 și organizată virtual la Saint-Petersburg, Rusia, a reunit 616 elevi din 105 țări, a anunțat Societatea de Științe Matematice din România.
România a fost reprezentată de șase elevi, toți obținând medalii:

♦ Edis Memiș (Liceul Internațional de Informatică Constanța) – medalie de aur, cu al 4-lea punctaj din competiție;
♦ Nguyen Tran-Bach (Liceul Inter-național de Informatică București) și Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Internațional de Informatică București) – medalii de argint;
♦ Sergiu-Ionuț Novac (Liceul Teoretic ”C. Brădiceanu” Lugoj), Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani) și Sebastian-Mihai Șimon (Liceul Internațional de Informatică București) – medalii de bronz.

În clasamentul pe țări, România a ocupat locul 15. Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Univer-sității din București (Leader), lect. univ. dr. Mihai Chiș, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator) și de Marius Perianu, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, jud. Olt (Observator).

Anul acesta, Olimpiada Internațio-nală de Matematică a fost organizată într-un format special. Fiecare țară a pregătit un centru de examen (cu supraveghere video, monitorizată) în care copiii au rezolvat cele 6 probleme în două zile. În România, olimpiada a fost organizată de Societatea de Științe Matematice din România cu sprijinul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București.
Sergiu-Ionuț Novac mai are în palmares:
♦ medalia de argint la Olimpiada Internațională de Mate-matică 2019,
♦ medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019,
♦ medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018,
♦ medalia de aur la Concursul „Mathematical Danube Competition” 2018,
♦ mențiune la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.