Elevul Darius Stegarita, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, a fost premiat în Franța

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Proiectul Saison France-Românie, desfășurat între cele doua tari începând cu decembrie 2018 a fost prilej pentru Liceul Teoretic „C. Brediceanu” de a iniția, alături de Liceul Pothier din Orleans un frumos parteneriat.

În cadrul activităților desfășurate în decembrie la Orleans și în martie la Lugoj, a avut loc și atelierul de creație literara, în vederea participării la concursul de nuvele „Tu connais la nouvelle” în urma căruia cele mai reușite creații aveau sa fie publicate în volum, alaturi de creații ale scriitorilor de referință, care s-au transformat în mentori ai elevilor.

Tema concursului a fost „Despre fotografie”. Mentorul elevilor din regiunea Centre-Val de Loire, în grupul cărora au fost incluși și elevii romani, a fost scriitorul Fabien Marechal.

Elevii participanți la concurs au fost Darius Stegarita, Jiurjiu Eusebiu, Laza Dragoș și Bianca Capatana, îndrumați de prof. Maria Pacurar.

Juriul, format din jurnaliști, scriitori, artiști, reprezentanți ai Consiliului regional, a decis ca printre premianți să se numere și Darius Stegarita, cu nuvela Bătrânul și fotografia/Le vieillard et la Photographie.

Acest premiu reprezinta prima confirmare internațională a tânărului lugojean care se afla în prag de bacalaureat și își dorește o cariera strâns legata de domeniul creației.

„Suntem foarte mândri ca elevii noștri se implica în proiecte internaționale și reușesc sa obțină premii spre bucuria părinților și a profesorilor”,

a declarat dl. Aurelian Sima, directorul liceului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.